Annons:

Vimmerbybo döms för ekobrott – drev verksamhet i Hultsfred

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Vimmerbybo döms för ekobrott – drev verksamhet i Hultsfred

En Vimmerbybo döms för ekonomisk brottslighet. Mannen drev en verksamhet i Hultsfreds kommun och döms till villkorlig dom samt dagsböter.

Annons:

Vimmerbybon har tidigare drivit en verksamhet med säte i Hultsfreds kommun. Mannen var ansvarig för bolagets bokföring och åsidosatte bokföringsskyldigheten genom att inte löpande bokföra uppkomna affärshändelser, enligt åklagaren vid Ekobrottsmyndigheten. 

Bristerna i bokföringen avser räkenskapsåret 2020. 

"Bristerna i bokföringen har medfört att rörelsens förlopp inte i huvudsak kunnat bedömas med ledning av bokföringen", står det i strafföreläggandet.

Dessutom har företagaren åsidosatt bokföringsskyldigheten genom att inte avsluta den löpande bokföringen med årsredovisning för räkenskapsåret 2019 i tid. 

"Rörelsens ekonomiska resultat och ställning har därför inte i huvudsak kunnat bedömas med ledning av bokföringen", står det i strafföreläggandet.

Bolaget försattes i konkurs under förra året.

Åklagaren har utfärdat ett strafföreläggande för den ekonomiska brottsligheten. Om Vimmerbybon godkänner det så blir det villkorlig dom och sammanlagt 4 500 kronor i dagsböter.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt