Annons:

Åklagaren inte redo för åtal i omfattande våldtäktsutredningen

Åklagaren begär nu förlängd åtalstid i den uppmärksammade våldtäktsutredningen i Västervik. Foto: MostPhotos

Åklagaren inte redo för åtal i omfattande våldtäktsutredningen

Den omfattande våldtäktsutredningen i Västervik har vuxit den här sommaren. Totalt tre män är häktade och totalt finns det nio brottsoffer. Under fredagen skulle åklagaren ha väckt åtal.

Annons:

I våras blev en man i 35-årsåldern, som varit med i ett av landets mest populära tv-program, häktad för för flera fall av våldtäkt i Västerviks kommun. Brottstiden är från december till mars. 

Serievåldtäktsmannen är misstänkt för elva fall av våldtäkt, varav en anses vara grov. Totalt rör det sig om nio olika brottsoffer. Utredningen har nämligen vuxit under sommaren. 

Utöver tv-kändisen sitter också två andra män från Västervik häktade. Där rör det sig om grov våldtäkt.

– Kopplingen är den som sitter häktad för flest brott. De andra två har varit med den här mannen vid varsitt tillfälle. Alla tre har inte varit inblandade vid samma tillfälle, men vid två tillfällen har man haft en medgärningsman misstänker jag, har åklagaren Camilla Nordgren tidigare berättat. 

Skjuts fram en vecka

Under fredagen skulle åklagaren väckt åtal mot männen. Men det skjuts fram ytterligare en tid.

– Jag har begärt förlängd åtalstid. Det har kommit in en del kompletteringar och det är inte helt klart, säger Camilla Nordgren.

Hon har nu begärt de tre männen omhäktade. Hon gjorde det tidigt under fredagen och när det blir förhandling är okänt just nu. Åklagaren hoppas nu istället kunna väcka åtal om en vecka. 

– Det är den plan som ligger om det inte dyker upp något annat. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt