Annons:

UF-företag fick besök av utbildningspolitiker

Här besöker Lis-Astrid Andersson (S) och Peter Karlsson (C) UF-företag på Vimmerby gymnasium.

UF-företag fick besök av utbildningspolitiker

I fredags besökte barn- och utbildningsnämndens Lis-Astrid Andersson (S) och Peter Karlsson (C) Vimmerby gymnasium. Där besökte de elever som arbetar med Ung Företagsamhet.

Annons:

Lis-Astrid Andersson (S) och Peter Karlsson (C) fick möjlighet att träffa eleverna och ställa frågor om deras företag och samarbete med Ung Företagsamhet.

Det entreprenöriella lärandet pågår för fullt i många av företagen och eleverna fick berätta om deras affärsidé, marknadsföring och produktutveckling. Dessutom fick politikerna träffa lärarna Lena Dahl och Thomas Svarén, som är ansvariga för kursen. Även Kristina Carlsson, lärare på handels- och administrationsprogrammet, träffade politikerna samt rektorn Anna-Kristina Mäkitalo. Rektorn berättade på vilket sätt man kan driva UF-företag inom skolans värld och vad det finns för ramar som skolan måste anpassa sig till.

 Vi är imponerade av det arbete som görs. Det är fantastiskt roligt att det är så många som väljer att jobba med UF-företag. Det var härligt att träffa alla kreativa elever och engagerade pedagoger. Vi har ett bra gymnasium som vi ska vara väldigt stolta över och vi är både glada och nöjda med vårt besök, säger Lis-Astrid Andersson (S) och Peter Karlsson (C).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt