Annons:

Anrika traditionen lever vidare – blir julmarknad på torget

Det blir Tomasmarknad på torget i Vimmerby i december. Foto: Ossian Mathiasson

Anrika traditionen lever vidare – blir julmarknad på torget

Inställt 2020 på grund av pandemin. Men i vinter blir det julmarknad på torget i Vimmerby igen. 

Annons:

Att Tomasmarknaden blir verklighet i år, var Vimmerby Tidning först att rapportera om på fredagen. Beslutet ska ha tagits i dag och marknaden blir av den sista lördagen före jul.

I år blir det den 18 december. 

– Det är planen om inget oförutsett inträffar med pandemi och restriktioner. Vi tycker läget känns bättre och tror att det finns möjlighet anordna marknad igen, säger Tomas Larsson, driftchef på gatukontoret. 

Det har inte varit någon marknad på torget i Vimmerby på två år.

– Vi har inte haft någonting under pandemin och det är tråkigt, men vi har inte haft något val. Vi har inte velat riskera att bidra till ökad smittspridning. Nu blir det en marknad igen och jag tycker att det är jätteroligt. Det här är en väldigt traditionsrik marknad med anor från 1600-talet. Nu ska vi damma av våra rutiner, säger han.

Hård konkurrens

Hur intresset bland knallar och utställare påverkats är svårt att sia om, enligt Tomas Larsson.

– Det har väl bara varit ryktesvägen tidigare, men vi har digitaliserat en aning och gjort om lite. Nu kan man anmäla sig digitalt och säga var man önskar ha sin yta. Hur intresset påverkats är jättesvårt att säga. Finns knallarna kvar eller har de gett upp? Vi får se. Men vi hoppas att det finns intresse för det här. Samtidigt är konkurrensen stenhård. Att en kommun anordnar en marknad är lite udda men vi har gjort det i alla år, även om vi önskar att en förening skulle kunna ta över. Nu är det hård konkurrens med ALV, Näs och campingens julmarknader. Vi får se om det går att locka ut folk eller om traditionen är på väg att dö. 

Känns det roligt att det blir av?

– Absolut, det ska verkligen bli jättekul. Det är jättemycket jobb, men det är en happening som vi hoppas att folk uppskattar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt