Annons:

  • Nya bostäder ska byggas i Vimmerby – då kan det vara klart

    Håkan Carlsson och Cecilia Bergman Gustafsson framför platsen där de nya lägenheterna ska byggas. Foto: Simon Henriksson

  • Nya bostäder ska byggas i Vimmerby – då kan det vara klart

Nya bostäder ska byggas i Vimmerby – då kan det vara klart

Ytterligare ett 20-tal bostäder ska byggas i Vimmerby. Det är Vimmerby Mässhallar som nu gör verklighet av sina planer vid området Vitsippan.
– Förhoppningen är att det är klart senhösten 2022, säger Cecilia Bergman Gustafsson.

Annons:

Vimmerby Mässhallar är en av kommunens allra största privata fastighetsägare och har cirka 350 lägenheter i sitt befintliga bestånd runt om i Vimmerby.

Nu är planen att det beståndet ska öka. 

Redan i våras berättade vi om att planerna för ett 20-tal lägenheter vid området Vitsippan närmade sig verklighet. Nu är bygglovsansökan inskickad och projektet är igång på allvar.

– Vi kan inte säga exakt när vi är igång, men vi har skickat in bygglovet för behandling och handlat upp materialet. Allt beror på väder och vind, men vi kör så fort vi kan. Troligen blir det under vårdagarna, säger ägaren Håkan Carlsson.

"Ligger naturnära"

Det kommer att byggas radhuslägenheter i tre längor. Det blir två ettor och resterande lägenheter blir treor.

– Eventuellt kan det bli LSS-lägenheter också. Vi har inte bestämt det, men vi bygger ju likadant och vet inte hur konjunkturen utvecklar sig. Allt vi bygger gör vi superflexibelt för att kunna justera. Det här blir radhuslägenheter med egen täppa och alla är på markplan, säger Håkan Carlsson.

Cecilia Bergman Gustafsson säger att man förmodar att det finns en stor efterfrågan på just det.

– Det är populärt och vi tror att efterfrågan finns. Det kommer nog vara en liten äldre målgrupp och exempelvis matleveranser har blivit naturligt nu efter pandemin. Maten kan komma hem till dörren och här får man en bostad som ligger naturnära.

– Jag har märkt att flera i Folkets Park-området exempelvis har hört av sig, säger Håkan Carlsson.

Inte märkt av någon nedgång

Vimarhem har just nu fler outhyrda lägenheter än på många år. Men Cecilia Bergman Gustafsson säger att Vimmerby Mässhallar inte alls märkt av en viss nedgång.

– Vi har i princip aldrig några outhyrda lägenheter. Jag har varit här i fem år och då har vi aldrig haft något ledigt. Så fort någon är ledig så går det snabbt. 

Går det att säga något om hur hyreskostnaden kommer se ut?

– Det vågar vi inte säga något om nu, men det ska vara överkomligt. Annars går det inte.

Investeringen kommer landa på runt 30 miljoner kronor. Förhoppningen är att projektet ska vara i hamn under hösten 2022.

– Vid tidigare projekt har vi jobbat med flera projekt parallellt, men nu kommer allt fokus vara här. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt