Annons:

Glädjebeskedet: Simhallen öppnar efter att ha hållit stängt i fyra dagar

Hagadals simhall öppnar igen efter fyra dagars stängning på grund av arbete i Trollgölen. Foto: MostPhotos

Glädjebeskedet: Simhallen öppnar efter att ha hållit stängt i fyra dagar

Simhallen i Hagadal har varit stängd hela veckan på grund av arbete med Trollgölens botten. Nu öppnar simhall igen. 

– Nu hoppas vi att det blir som vanligt så vi inte behöver stänga ännu en gång, säger kommunens folkhälsosamordnare Lena Borgstrand. 

Annons:

Hagadals simhall har varit stängd i fyra dagar på grund av reklamation av tidigare utfört arbete i barnlandskapet Trollgölen. Golvfärgen har släppt och har varit tvunget att åtgärdas. Det anlitade företaget har slipat bort den gamla färgen, plastat in golvet och målat om på nytt, vilket har lett till stark lukt inne i simhallen. 

Nu berättar kommunens folkhälsosamordnare att simhallen är redo för öppning. 

– Simhallen öppnar som vanligt i dag igen. Det är bara Trollgölen som inte är igång förrän på måndag igen. Det är den vi har fått renovera så den är inte vattenfylld än, säger Lena Borgstrand. 

Starka lukten är borta

Arbetet har flutit på bra och företaget som har renoverat Trollgöllen var färdiga i tid. 

– De var färdiga när de skulle vara färdiga. Vi har kunnat städa efter deras arbete som vi hade tänkt oss. De har inte stött på några problem som har försenat arbetet. 

Är den starka lukten i lokalen borta?

– Ja, det är åtgärdat så nu luktar det ingenting. Vi har haft både babysim och skolelever hos oss i dag. Färgen har torkat och vi vill vara på den säkra sidan innan vi häller i vatten i Trollgölen igen. 

Hur känns det att ni kan öppna igen?

– Det känns bra, vi hoppas nu att det kommer folk som vill bada inför julen i och med att vi har öppet fram till torsdag. Det är bara julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen som vi inte har öppet under jul- och nyårshelgen. Nu hoppas vi att det blir som vanligt så vi inte behöver stänga ännu en gång. Vi har haft otur med flera stängningar.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt