Annons:

Ett fjärde fall mot Vimmerbyföretagaren uppe i rätten – dök inte upp

Vimmerbyföretagaren dök inte upp till förhandlingen vid Kalmar tingsrätt. Foto: Kalmar tingsrätt

Ett fjärde fall mot Vimmerbyföretagaren uppe i rätten – dök inte upp

En företagare i Vimmerby har blivit stämd av tre olika parter inom loppet av ett år. Nu visar det sig att företagaren är inne i ytterligare en rättsprocess med en tidigare anställd.

Annons:

Förra helgen berättade DV om familjen Garbariyan som stämt en företagare i Vimmerby på totalt 130 000 kronor. Det övergripande skälet är utebliven lön för de fyra familjemedlemmarnas arbete hos företagaren. Företagaren har polisanmält familjen, men Polisen anser att bevisläget är svårt.

I måndags berättade vi om ytterligare två rättsprocesser mot företagaren. Det ena handlade om en person som kräver drygt 80 000 kronor av företagaren och det andra om en person som kräver cirka 300 000 kronor.

I samtliga fall handlar det åtminstone delvis om utebliven lön och utebliven semesterersättning.

Uppe i tingsrätten i veckan

Nu kan vi berätta om ytterligare ett fall. Det handlar om en person som krävt cirka 25 000 kronor i ersättning av Vimmerbyföretagaren. Skälet är utebliven lön och semesterersättning.

Ärendet var uppe i tingsrätten i veckan, men Vimmerbyföretagaren uteblev från förhandlingen. Det innebär att den före detta arbetstagaren vann en delseger – men domen är ännu inte utfärdad och företagaren har rätt att överklaga tingsrättens beslut.

”Kommer överklaga”

Personen, som vill vara anonym, väntar sig en överklagan:

– Han kommer att överklaga och har några veckor på sig. Jag vill inte smutskasta honom, utan jag vill bara ha min lön. Vi fick aldrig lönespecifikationer, men fram till att jag sade upp mig fick jag ungefär rätt lön, men jag fick inte min sista lön och inte övertidsersättningen.

Summan det handlar om är cirka 23 000 kronor.

– Egentligen är jag inte förvånad över att han inte betalat ut min lön. Han är ganska dålig på att betala fakturor och löner i tid och man fick alltid ringa om sin lön.

Blev polisanmäld

Även den här personen blev polisanmäld för stöld efter att han sagt upp sig.

– Jag blev faktiskt inte förvånad, för han skrev i ett SMS att han skulle polisanmäla mig, men eftersom jag inte hade gjort något var jag inte rädd för det. Jag är en ärlig människa.

Enligt personen har polisutredningen lagts ned.
Dagens Vimmerby var i kontakt med företagaren vid flera tillfällen under förrförra veckan, men han avböjde kommentarer.

Fotnot: DV har valt att inte skriva ut företagarens namn fram tills att tvisterna vunnit laga kraft. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt