Annons:

FLERA CORONAFALL INOM ÄLDREOMSORGEN I VIMMERBY

Det är flera covid-19-fall inom äldreomsorgen i Vimmerby. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

FLERA CORONAFALL INOM ÄLDREOMSORGEN I VIMMERBY

Vimmerby kommun har fått in smittan inom äldreomsorgen igen. Elva brukare har konstaterad covid-19.
– Det är fördelat på flera vård- och omsorgsboenden, säger socialchefen Anette Nilsson.

Annons:

Smittspridningen har tagit fart på allvar igen och Vimmerby kommun har haft ett högt antal fall den senaste veckan. Nu har smittan också letat sig in bland de allra äldsta och mest sköra. 

På tisdagen hade totalt elva brukare konstaterad covid-19. Uppgifter till Dagens Vimmerby gör gällande att ett tiotal fall finns på Vimarhaga och Borghaga.

– Vi har konstaterad smitta med covid-19 inom vård- och omsorgsboende. Det är fördelat på flera vård- och omsorgsboenden, säger socialchefen Anette Nilsson utan att vilja berätta var smittan finns.

Hur hanterar ni situationen?

– Det hanteras enligt de riktlinjer och rutiner som finns för hygien, skyddsutrustning, smittspårning med mera. Vi utgår som tidigare från regionens riktlinjer.

Vad vet ni om orsaken till smittspridningen?

– Vi har inte kännedom om orsaken till smittspridningen men smittspridningen i samhället är hög och äldreomsorgen är en del av samhället.

Hur ser ni på att likt Hultsfreds kommun kräva att all nyanställd personal är vaccinerad med anledning av det här?

– När det gäller vaccination så har vi inget beslut om krav på vaccination. Vi utgår från SKR:s bedömning och råd till arbetsgivare. Däremot är vi tydliga med att vi vill att man är vaccinerad för att börja jobba hos oss och socialnämnden har betonat vikten av att alla medarbetare som kan behöver vaccinera sig.

Har ni haft dödsfall inom äldreomsorgen den senaste tiden?

– Antal dödsfall och orsaker till det är ingen statistik som kommunen har. Men inom äldreomsorgen finns de mest sköra äldre så naturligt förekommer det dödsfall där oavsett pandemin.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt