Annons:

Smittspridningen i länet är på aldrig tidigare skådade nivåer. Foto: MostPhotos

REGIONEN SLÅR LARM: DUBBELT SÅ MÅNGA SMITTADE SOM STATISTIKEN VISAR

Smittspridningen är på rekordhöga nivåer i länet. Siffrorna i statistiken stämmer inte – i själva verket är dubbelt så många smittade.
– Spridningen är rekordhög, säger ställföreträdande smittskyddsläkare Staffan Sylvan.

Annons:

Region Kalmar län slår nu larm om en extrem smittspridning av covid-19-viruset i länet till följd av omikronvarianten. Smittspridningen har aldrig varit så hög som nu.

– Vi prioriterar just nu smittspårningsarbetet bland personal inom vård och omsorg men tvingas också prioritera inom denna grupp. Detta arbete går före allt annat. Därför har vi i dag 1 300-1 400 positiva fall där personerna underrättats men som inte registrerats patientjournalerna och heller inte syns i regionens statistik, säger ställföreträdande smittskyddsläkare Staffan Sylvan i ett pressmeddelande.

Förra veckan redovisas knappt 1 000 fall i regionens statistik. Det är en felaktig siffra. I själva verket är siffran dubbelt så stor.

– Det rör sig om uppemot 2 000 personer som testats positiva för covid-19. Detta visar omfattningen av den smittspridning som just nu sker.

Uppmanar länsborna

Smittskyddsläkaren riktar nu en uppmaning till alla som bor i Kalmar län att följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten presenterat och vaccinera sig om man inte redan gjort.

"Inom regionen arbetas med att hitta en lösning för att kunna presentera så aktuella siffror som möjligt i den dagliga statistiken", skriver regionen i ett pressmeddelande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt