Annons:

Riksvägen stängs av igen – här är anledningen

Trafikverket kommer att stänga av riksväg 34/47 mellan Mörlunda och Fågelforsinfarten under fredagen. Foto: Lotta Madestam

Riksvägen stängs av igen – här är anledningen

Under fredagen kommer trafiken ledas om genom Mörlunda samhälle, när en sträcka av riksväg 34/47 stängs av.
– Det är dags för ett sista bergarbete, en ytterligare liten åtgärd för att säkra upp trafikmiljön, säger Tor Åkesson på Trafikverket.

Annons:

Det är dags för det sista, avslutande arbetet med att säkra upp bergsskärningarna utmed riksväg 34/47, mellan infarten till Mörlunda och fram till Fågelforsinfarten, strax innan rastplats Försjön.

Trafikverket har haft vägen avstängd i två omgångar tidigare, nu räknar Tor Åkesson med att det ska räcka med bara fredag, för att man ska bli helt färdiga.

– Det är corona och sjukdomar och till viss del även vädret som ställt till det så vi inte hunnit bli riktigt klara. Så det handlar om sista biten av det bergarbete vi gjort tidigare, säger Tor Åkesson, projektledare byggnadsverk underhållsdistrikt Syd.

Hoppas på förståelse

Som tidigare leds trafiken om via Mörlunda samhälle, Karlsborg och Ryningsnäs.

– Jag förstår att det är ett irritationsmoment och att det kan ställa till det en del för pendlare. Men skälet till att trafiken leds om är att vi ska kunna jobba effektivt och att det ska vara så säkert som möjligt för både våra arbetare och för trafikanterna, säger Tor Åkesson och tillägger:

– Vi väger alltid för- och nackdelar och här har vi en så pass bra omledningsväg, det är bra att kunna nyttja den, så jag hoppas trafikanterna har förståelse för vårt beslut.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt