Annons:

Lokalt företag erbjuder ukrainare gratis resa och boende – flera är på väg hit

Axelssons i Aby erbjuder deras anställda ukrainare att komma till Sverige redan nu. Foto: Ossian Mathiasson

Lokalt företag erbjuder ukrainare gratis resa och boende – flera är på väg hit

Det lokala företaget Axelssons i Aby erbjuder sina ukrainska medarbetare inklusive familjer att komma hit redan nu. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons:

2021 började Axelssons i Aby att rekrytera säsongspersonal från Ukraina. Till den kommande säsongen är åtta personer rekryterade från det krigsdrabbade landet och deras anställning börjar i maj.

Samtliga som rekryterats kommer från Odessa och kringliggande område, vilket är ett av de mest utsatta i kriget. 

– Med anledning av kriget I Ukraina har vi erbjudit våra medarbetare inklusive deras familjer att komma till oss nu. Vi har erbjudit dem fritt boende och hjälp med resan till Sverige. De är åtta kvinnor och tio barn som nu är på väg till Sverig, säger Patrik Axelsson i pressmeddelandet.

Axelssons i Aby har valt att hyra en buss i Ukraina som ska köra de berörda personerna från Odessa till den polska gränsen. Därefter möts de upp av en polsk buss som ska ta dem till Sverige.

– Om allt går enligt plan skall vi hämta dem i Karlskrona med buss torsdag kväll. Logi har vi i första hand i våra personalbostäder i St.Sinnerstad och Stora Aby. Hittills har vi kontakt med Hultsfreds kommun, Röda korset och Lions. Många privatpersoner har också hört av sig och vill hjälpa till på olika sätt. Det är vi så glada för, säger Patrik Axelsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt