Annons:

Obemannade butiken kan bli året runt-öppen: ”Det vi hoppas på”

Vimmerby Campings obemannade butik 24 Food Nossen Livs har öppnat för säsongen och nu är tanken att butiken ska hålla öppet året runt. Foto: Vimmerby Camping

Obemannade butiken kan bli året runt-öppen: ”Det vi hoppas på”

Vimmerby Campings obemannade butik 24 Food Nossen Livs har öppnat igen efter att ha varit stängd sedan i höstas. Nu finns planer på att Nossen-butiken ska hålla öppet året runt.
– Det är det vi jobbar efter och hoppas på, säger Hampus Weth Wolmeryd. 

Annons:

Sommaren 2021 öppnade Hampus och Elisabeth Weth Wolmeryd den obemannade Nossen-butiken för att minska arbetsbördan för receptionen och öka bekvämligheten för gästerna. 

Butiken håller alltid öppet under sommarhalvåret och stängde sista september i fjol. 

Nu har butiken öppnat igen efter smygöppningen runt påsk. 

– Den har varit bruklig som kiosk sedan i påsk och vi har haft varor som kan stå på en hylla i ett år utan att det blir dåligt. Nu har butiken öppnat på riktigt och kommit igång som matvarubutik där man kan hitta alla produkter som behöver ha i sitt skafferi och kylskåp och som man är sugen på till fredagskvällen, säger Hampus Weth Wolmeryd. 

Aktuellt med året runt-öppen butik

Hampus Weth Wolmeryd berättar att det finns planer på att butiken ska hålla öppet året runt och inte stänga i höst. 

– Nu när grannskapet har vuxit med ganska många hushåll under vintern är ambitionen att vi ska gå från att vara en säsongsöppen butik till att bli en året runt-öppen butik. Det har flyttat in folk i de nybyggda husen och vi ser en ökad trafik med folk i området. Vi vet inte om det kommer bli så än, men det är det vi jobbar efter och hoppas på. 

Har det gjorts några förändringar i butiken?

– Det handlar mest om uppdateringar som inte syns och man kommer känna igen sig när man kommer in i butiken. Vi kommer ha lite fler leveranser i veckan så gästerna kommer uppleva en mer påfylld butik i år mot vad vi har kunnat erbjuda tidigare. Varorna står på samma ställe, men det kommer vara något fler varor och det kommer vara en bättre tydlighet och struktur på hur de presenteras. Allt kommer bli lite bättre, men det kommer inte märkas. 

Det blir precis som tidigare år ett fortsatt samarbete med Guldkringlan. 

– Vi kommer jobba vidare med Guldkringlan och ha deras frallor i butiken varje morgon. Det är väldigt kul att kunna ha det lokala sortimentet. Vi kommer ha många sallader och bra strandmat. Vi tänker att det kommer vara en 2018-sommar i år. 

Vimmerby Campings högsäsong närmar sig. 

– Allt pekar på att det kommer vara all time gånger high. Det finns ingenting som tyder på att det ska bli något annat än ett dunderår i år. Bokningarna ser bra ut och vi har fått väldigt mycket egna bokningar, det vill säga att man bokar med oss som resmål. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt