Annons:

FÖRSTA SPADTAGET FÖR NY KRAFTLEDNING I TRAKTEN

Christer Segerstéen, kommunstyrelsens ordförande i Kinda kommun, Östergötlands läns landshövding Carl Fredrik Graf, Martin Höhler, vd på EoN:s energidistribution, Kalmar läns landshövding Peter Sandwall och Jacob Käll, kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby kommun, tog i dag det första spadtaget till ledningsbygget mellan Kisa och Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

FÖRSTA SPADTAGET FÖR NY KRAFTLEDNING I TRAKTEN

I dag togs det första spadtaget för ledningsbygget av en ny regionledning mellan Vimmerby och Kisa. EoN satsar omkring 350 miljoner kronor för att förbättra och bygga ut elnätet med denna investering. 

Annons:

EoN ska bygga en fyra och en halv mil lång kraftledning på 130 kilovolt mellan Vimmerby och Kisa för att förstärka elnätet i Vimmerby och Kinda kommun och i Kalmar och Östergötlands län. Ledningen kommer ansluta transformatorstationer i Kisa, Horn, Gullringen, Södra Vi och Vimmerby. Den totala investeringen lär landa på runt 350 miljoner kronor. 

Projektet inleddes sent i höstas med ett startskott för byggnation av tre nya transformatorstationer i Horn, Gullringen och Södra Vi. 

På fredagsförmiddagen bjöd EoN in till första spadtaget på länsgränsen i den röjda ledningsgatan. 

Kalmar läns landshövding Peter Sandwall, Östergötlands läns landshövding Carl Fredrik Graf, Jacob Käll, kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby kommun, Christer Segerstéen, kommunstyrelsens ordförande i Kinda kommun, och Martin Höhler, vd på EoN:s energidistribution, var några av de medverkande vid ceremonin och som tog det första spadtaget.

Intervjuer från första spadtaget kommer senare i dag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt