Annons:

Kommunalrådet hoppas att tidsplanen håller: ”Våra företag ligger på gränsen

Vimmerby kommuns kommunalråd Jacob Käll (C) ser fram emot att den nya elledningen mellan Kisa och Vimmerby ska komma på plats och tas i drift om ett och ett halvt år. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunalrådet hoppas att tidsplanen håller: ”Våra företag ligger på gränsen"

Den nya elledningen mellan Kisa och Vimmerby beräknas kosta 350 miljoner kronor och vara klar vid årsskiftet 2023/2024. 
– Jag hoppas bara att man kan hålla tidsplanen, säger Jacob Käll (C), kommunalråd i Vimmerby kommun. 

Annons:

EoN ska bygga en 5,3 mil lång 130 kilovoltselledning mellan Vimmerby och Kisa i syfte att förstärka elnätet i båda kommunerna. Vattenfall har fått i uppdrag att utföra jobbet och planen är att börja efter semestern och ha mångmiljonprojektet färdigställt om ett och ett halvt år. 

Vimmerby kommuns kommunalråd Jacob Käll (C) tog tillsammans med Peter Sandwall, landshövding i Kalmar län, Carl Fredrik Graf, landshövding i Östergötlands län, Christer Segerstéen, kommunalråd i Kinda kommun, och Martin Höhler, vd för EoN:s energidistribution, första spadtaget för bygget av den nya kraftledningen vid lunchtid i fredags. 

– Jag var rätt så ivrig med att få ta första spadtaget då vi har företag som väntar på detta. Jag är återigen glad över att höra när projektet ska vara klart (årsskiftet 2023/2024). Det är oerhört viktigt för våra företag som ligger på gränsen för vad de kan producera. De väntar ivrigt så det är bara att jobba på, säger Jacob Käll. 

"Tryck från industriföretag"

Projektet betyder mycket för kommunens nuvarande företags möjligheter att expandera och nya företag som vill satsa. 

– Det är positivt. Vi känner tryck från industriföretag som till exempel Ljunghäll, Frödinge Sågverk och Åbro Bryggeri. Ljunghäll kan till exempel inte expandera mer nu och nuvarande ledning är känslig när det blir störningar i den. Den nya ledningen kommer bli säkrare, vilket är nödvändigt och glädjande. 

Vad säger du om den angivna tidsplanen?

– Jag hoppas bara att man kan hålla den. Jag har ingen erfarenhet av hur de håller sina tidsplaner men alla i gänget känns professionella. Vi vet inte vad som händer med material-leveranser men de håller fortfarande fast vid årsskiftet 2023/2024. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt