Annons:

Här byggs Vimmerbys nya aktivitetspark:

Första spadtaget har tagits till Vimmerbys nya aktivitetspark som placeras i ett område bakom tennishallen och Vimarhaga/Borghaga. Foto: Ossian Mathiasson

Här byggs Vimmerbys nya aktivitetspark: "Går över generationsgränserna"

Första spadtaget har tagits till Vimmerbys nya aktivitetspark. Det blir en park med en mängd aktiviteter och möjligheter till avkoppling och rekreation. 
– Vi satsar på en aktivitetspark som går över generationsgränserna, säger Vimmerby kommuns fritidssamordnare Anton Palmér. 

Annons:

Vimmerby kommun satte för några år sedan igång ett projekt och började titta på var de skulle kunna bygga en aktivitetspark i Vimmerby. Första spadtaget till den nya aktivitetsparken togs under förra veckan och markarbetena är igång. 

Parkens placering är i ett område bakom tennishallen och Vimarhaga/Borghaga utmed Lundgatan och går under namnet Vimarparken. 

– Vi hade olika alternativ på platser och vi har successivt landa i att det är den geografiskt bästa platsen för en aktivitetspark. Platsen är strategiskt utvald efter var vi har flest barn och unga men även pensionärer. Parken ska bli så bra som möjligt för våra medborgare, säger Anton Palmér. 

Vad kommer parken bestå av för aktiviteter?

– Planerna, som det ser ut nu, är att vi kommer ha någon form av rink. Vi ska byta ut den nuvarande hockeyrinken till en ny rink där man kan åka skridskor på vintern men även vara aktiv på sommaren. Vi ska även utveckla skatedelen och göra befintlig asfaltsyta större, säger Anton Palmér och fortsätter: 

– På nedre delen ska vi i dagarna sätta ut en linbana och vi ska tänka till kring lekytor för barn. Vi vet inte exakt hur den kommer se ut men det kommer bland annat finnas sandlåda och klätternät. Det blir även en allmänt större gräsyta för avkoppling där vi kanske ställer upp fotbollsmål som man kan nyttja. 

Fokus på både unga och äldre

Anton Palmér räknar med att arbetet kommer sträcka sig fram till nästa höst. 

– Vi har 1,2 miljoner kronor i årets budget och lika mycket pengar i nästa års budget. När vi blir klara med saker och ting så kan man börja nyttja det och vi kommer anpassa arbetsområdet så det är tryggt och säkerhet att vistas här, säger Palmér. 

Kommunen tar både unga och äldre i beaktande i uppbyggnaden av aktivitetsparken.

– Parken ligger vid Borghaga och Vimarhaga så det är klart att vi ska ge goda förutsättningar för de äldre att ta sig upp i området och att det ska finnas aktiviteter för dem. Vi ska förbättra vägar och skapa fler sittytor. 

Fredrik Starenflykt, ansvarig utförare av projektet, berättar att arbetet har pågått i en veckas tid och går helt enligt plan. 

– Det börjar ta lite form nu och vi har så här långt inte stött på några större bekymmer. Vi börjar i början av nästa vecka gjuta för linbana och har nu gjort iordning rabattlandet som ska förses med blommor, buskar och träd när de kommer hem, säger Fredrik Starenflykt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt