Daniel Svensson valde att hylla sin moderklubb Vimmerby Hockey i senaste avsnittet av Hela Sverige bakar. Foto: TV4/Pressbild
Daniel Svensson är uppvuxen i vår trakt men valde tidigt att lämna Sverige för USA. Trots att han sedan 90-talet mestadels varit bosatt i USA är han en av deltagarna i årets upplaga av det populära programmet Hela Sverige bakar.
Under onsdagskvällen sändes säsongens fjärde avsnitt och Daniel Svensson lyckades ta sig vidare ännu en gång. I det tredje avsnittet förärades han med stjärnförklädet, men det visste han skulle bli svårt att försvara.
– Jag förstod att det skulle bli svårt att behålla stjärnförklädet då jag bara hade testbakat lakrits en enda gång tidigare. Jag var så stolt och känslan var svårslagen efter att jag hade fått stjärnan i avsnitt tre. Kvällens avsnitt med godis kändes vanskligt och förmodligen det som var längst ifrån bakning. Jag visste att det skulle bli viktigt med temperatur och tid för det behövs inte mycket för att något ska gå fel. Det är väldigt små marginaler. Jag kände själv att jag inte skulle komma in med så mycket originella idéer, så det var verkligen viktigt att få ihop något, säger Daniel Svensson.
Hyllade moderklubben
Svenskamerikanen valde att hylla sin moderklubb Vimmerby Hockey i samband med kvällens avsnitt.
– I paradbaken tycker de om personliga referenser och orginalitet och då tänkte jag på Vimmerby Hockey. Det är roligt att visa mångsidighet och här fanns ett tillfälle att visa min kärlek till hockeyn och att det var en stor del av mitt liv. På min tid åt alla lördagsgodis och i vårt hushåll var det extra om man fick godis någon annan dag. På Vimmerbys kvällsmatcher under veckan kunde man få en liten peng för att springa bort till kiosken i Tigerkulan och köpa sig någon lakrits eller nötkräm. Det var en fantastisk känsla och jag lagade därför ett gulsvart godis á la engelsk konfektyr som speglar de gulsvarta färgerna i VH. Jag använde mig också av ett fat som är ett tigerhuvud som jag ställde lakritsklubborna på, berättar Daniel Svensson.
Han fick som tidigare nämnts inte stjärnförklädet, men var heller inte särskilt nära att skickas ut ur programmet.
– Under avsnittet kom jag på extra godis som jag inte planerat för, så jag var nöjd med helheten. Det var himla kul att höra Elisabeth (Johansson, jurymedlem, reds.anm) säga att det var ljuvliga smaker. Hon är ju lakritsdrottningen. Min mjuka lakrits lyckades hårdna lite för mycket, annars hade det kunnat bli full pott. Jag var riktigt nöjd med det tekniska och var väldigt nära topp tre.
Hur är det att se sig själv nu när vi kommit en bit in i säsongen?
– Så här långt in i tävlingen ser man vilken tävlingsmänniska man är i tv. Man tycker att man ser lite sur ut, men det är att man är så himla fokuserad.