Annons:

  • EMMY FILMADE RÅNARNA – NU HYLLAS HENNES MOD

    Emmy Bjerkert från Vimmerby uppvaktades av Nordic Wellness platschef Sofia Svalin, för sitt rådiga ingripande att filma gärningsmännen när Coop i Vimmerby rånades. "Jag tyckte det var så himla strongt gjort av henne", förklarade Sofia Svalin sitt initiativ. Foto: Lotta Madestam

  • EMMY FILMADE RÅNARNA – NU HYLLAS HENNES MOD

    Sofia Svalin utbringade ett fyrfaldigt leve och överlämnade blommor och ett årskort till Emmy Bjerkert. Nordic Wellness firar 25-årsjubileum i veckan, så klubben var mer välbesökt än vanligt av folk som instämde i hurraropen. Foto: Lotta Madestam

EMMY FILMADE RÅNARNA – NU HYLLAS HENNES MOD

Emmy Bjerkert som filmade Cooprånarna i Vimmerby uppvaktades på måndagskvällen av Nordic Wellness för sitt civilkurage.
– Jag skulle säkert göra om det, om samma sak hände igen, sa hon när hon tagit emot blommorna av Sofia Svalin, platsansvarig.
Det här var andra uppvaktningen, då även Coop uppmärksammat hennes handling.

Annons:

Det var en tacksam, nästan lite förlägen och märkbart rörd Emmy Bjerkert som fick ta emot ett rungande, fyrfaldigt hurra av en stor skara människor på klubben.

– Det här hade jag inte förväntat mig, sa hon och skruvade lite på sig.

Det var kanske inte helt enkelt att se kopplingen, till varför träningskedjan valde att uppmärksamma Emmy Bjerkert. Svaret är helt enkelt att Sofia Svalin berördes så starkt av själva händelsen, som privatperson.

”Var så himla strongt”

Så initiativet kom från henne.

– Jag är lite svag för sådant, jag tyckte det var så himla strongt gjort av henne. Jag är imponerad och tänkte att nu har jag möjligheten att ge henne ett pris, för att jag tycker hon är värd att hyllas, sa Sofia Svalin och fortsatte:

– Det är så tråkigt som det blivit, att folk blir rädda och går undan istället för att ingripa. Så jag tyckte helt enkelt att hennes civilkurage behövde uppmärksammas.

På plats var också tre poliser från polisområde Vimmerby-Hultsfred, som ville vara med om ceremonin och prata lite med Emmy.

”För mig inget konstigt”

För Emmy Bjerkert var det inget konstigt det hon gjorde den där fredagskvällen i september, när hon filmade de båda killar som rånade Coop på Fiskaregatan.

– Så det känns lite konstigt det här, att bli uppvaktad. Jag blir lite blyg, sa hon sedan hon fått ta emot blommorna. Jag tänker att alla skulle gjort likadant.

Hur skulle du reagera om samma sak hände igen?

– Jag skulle antagligen reagera likadant igen. Fast jag trodde nog först att det var ett skämt. Sedan gjorde jag ändå en bedömning att de var små. Och så tyckte jag synd om han som satt i kassan.

– Efteråt har folk reagerat på att jag gick ut med namn, men det var mitt eget beslut. Jag tänkte bara, att det är inte jag som gjort något dumt, säger Emmy Bjerkert.

Uppvaktats även av Coop

Det här var andra uppvaktningen 22-åriga Emmy Bjerkert fick sedan allt hände. Sedan tidigare har också Coop gett henne blommor och tackat för hennes rådiga ingripande.

– Det var den lokala personalen som bad mig komma till butiken. De menade att mitt handlande hade lättat upp situationen där och då för de som jobbade och att det var lättare för dem att bearbeta det hela tack vare det jag gjorde, berättar Emmy Bjerkert.

Firar 25-årsjubileum

Uppvaktningen ägde rum i samband med att Nordic Wellness under veckan firar att det är 25 år sedan den första klubben öppnade i en liten och sliten källarlokal vid Backaplan i Göteborg.

Det bidrog till att ännu fler än normalt var på plats för att instämma i hurraropen.

Här kan du läsa artikeln: Emmy, 22, filmade rånarna – se fler bilder här.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt