Annons:

Nytt toppjobb för mångårig riksdagsledamot från länet

Mångårige riksdagsledamoten Anders Åkesson har fått ett nytt jobb.

Nytt toppjobb för mångårig riksdagsledamot från länet

Under många år satt Anders Åkesson och representerade länsborna i riksdagen. Han valde att inte kandidera för omval inför valet i höstas – och nu har han fått ett nytt jobb.

Annons:

Centertoppen Anders Åkesson har suttit i riksdagen på länets bänk ända sedan 2006. Inför valet i höstas deklarerade han att hans politiska gärning snart skulle vara över och att han inte ställde upp för omval. 

Anders Åkesson har ägnat stor del av sin politiska tid åt infrastrukturfrågor och var Trafikutskottets vice ordförande den senaste mandatperioden.

Nu har Anders Åkesson fått ett nytt jobb. Ex-riksdagsmannen kommer att bli senior rådgivare på Nordic Public Affairs. 

– Under hela min tid i politiken har ett nätverk av relevanta, seriösa och kunniga kontakter, i verksamheter utanför den politiska sfären, varit avgörande för att skaffa sig ett så brett och stabilt underlag för ställningstaganden som möjligt. När jag nu lämnat den utövande politiska delen av livet bakom mig känns det både angeläget och roligt att kunna fortsätta bidra och vara engagerad, säger Anders Åkesson i ett pressmeddelande.

Nordic Public Affairs är nöjda med rekryteringen.

– Anders Åkesson tillför en värdefull kompetens till Nordic Public Affairs. Genom hans långa och breda erfarenhet att jobba med Sveriges infrastrukturfrågor kommer vi att kunna erbjuda våra kunder viktiga kunskaper och insiktsfulla strategiska överväganden. Vi är glada att ha Anders Åkesson i vår krets, säger Helena Dyrssen, vd Nordic Public Affairs.

Av flera medier beskrivs Nordic Public Affairs som lobbyister. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt