Annons:

Maivand praktiserade hos riksdagsmannen:

Maivand Shokran praktiserade hos riksdagsmannen Anders Åkesson. Foto: Privat

Maivand praktiserade hos riksdagsmannen: "Lärorikt och spännande"

Under en hel vecka fick Vimmerbykillen Maivand Shokran följa med riksdagsledamoten Anders Åkesson (C) under hans arbete i riksdagen.
– Det var roligt och lärorikt, säger han.

Annons:

Maivand Shokran studerar på Vimmerby gymnasium och när det var dags för praktik tog han kontakt med tidigare kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij. Hon hjälpte honom sedan att få kontakt med riksdagsmannen Anders Åkesson.

En hel vecka fick han sedan följa Åkesson under arbetet i riksdagen.

– Det var mycket roligt, lärorikt och spännande. Det var många möten som jag fick vara med på och några där jag inte fick vara med. Jag satt också i kammaren och kollade på det när det var dags för votering och sådär. Det var intressant, säger Maivand Shokran.

Var det som du förväntade dig att det skulle vara?

– Ja, det var det verkligen. Jag hade ställt in mig på att det skulle vara många möten och sådär, men samtidigt var det väldigt lärorikt att sitta och lyssna och ta in vad de sa. Jag är fortfarande lika intresserad av politik om inte mer. Jag tycker att det är väldigt kul att följa, men är nog inget jag själv vill syssla med tror jag. 

"Får träffa mycket människor"

Maivand berättade inför resan till Stockholm att han gärna ville stöta på några partiledare. Han fick till och med ta en bild tillsammans med avgående vänsterledaren Jonas Sjöstedt. 

– Jag uppfattade riksdagsuppdraget som ett väldigt roligt arbete. Man får träffa väldigt mycket människor och man lär sig nya saker hela tiden. Det blir mycket läsning och det är förstås bra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt