Annons:

  • Tradition tillbaka efter paus – med nyhet för ökad trivsel

    Det är en mångårig tradition att Vimmerbyortens Ryttarförening ordnar julshow och luciatåg. Foto: Privat

  • Tradition tillbaka efter paus – med nyhet för ökad trivsel

    35 ryttare och 13 hästar deltog i luciatåget, där stor-lucia Felicia Gustafsson Myrén och lill-lucia Stina Franzén spred ljus och värme tillsammans med sina tärnor. Foto: Privat

  • Tradition tillbaka efter paus – med nyhet för ökad trivsel

    Under showen höll personalen en annorlunda ridlektion som innehöll mycket ironi. Foto: Privat

Tradition tillbaka efter paus – med nyhet för ökad trivsel

Efter ett uppehåll till följd av pandemin kunde den uppskattade traditionen med ryttarföreningens julshow och lucia återupptas till mångas glädje. Nu med en nyhet som ökar både trivseln och gemenskapen.

Annons:

Innan klockan var slagen och allas blickar riktades mot de medverkande ordnade Vimmerbyortens Ryttarförening en grötfest.

– Den gemensamma grötlunchen är en ny grej, som vi inte haft innan, säger ordförande Niklas Gustafsson. Till den var alla välkomna som bidragit och hjälpt till ideellt under året, för att uppmärksamma dem lite extra. Det var ett 40-tal som deltog. 

Mångårig tradition

Julshowen med lucia är annars en mångårig tradition på Ryttargården.

Nu har det dock varit uppehåll i två år till följd av pandemin, så det var med förväntan man genomförde arrangemanget som vänder sig till allmänheten, men som lockade i huvudsak föräldrar och syskon till de som rider i klubben.

– Jag uppskattar att närmare 200 personer samlades på läktaren, säger Niklas Gustafsson.

Spred ljus och värme

Det har varit ett stort intresse bland klubbens medlemmar. 35 hade anmält sig till att vara med i luciatåget som också bestod av 13 hästar där lill-lucian Stina Franzén och stor-lucian Felicia Gustafsson Myrén spred ljus och värme ihop med sina tärnor på söndagskvällen.

– Det var riktigt roligt med så stor uppslutning, säger ridskolechef Victoria Nöjd.

Under julshowen visade ungdomarna upp olika nummer. De som tävla i lag i dressyr svarade för en uppvisning likaså personalen och ungdomssektionen hade tagit fram ett eget nummer, för att ge några exempel.

Hur viktig skulle du säga att den här jultraditionen är för verksamheten?

– Viktig, det är ett bra skyltfönster för oss, där vi få hit lite folk och får visa vad vi sysslar med. Dessutom får vi ha lite kul tillsammans, det binder oss samman. Vi jobbar ju alltid för att växa, vara breda och öppna för att så många som möjligt ska komma hit och delta i vår verksamhet, säger Niklas Gustafsson.

Idag har klubben runt 190 medlemmar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt