Annons:

Ryttarföreningen klar för final i lagdressyr –

Vimmerbyortens Ryttarförening är klar för final på söndag. Laget består av Victoria Nöjd, Linnéa Hjortbrandt, Marica Olofsson och Alicia Johansson. Foto: Privat

Ryttarföreningen klar för final i lagdressyr – "Blir spännande"

Vimmerbyortens Ryttarförening har kvalificerat sig till finalen i dressyr lagtävling, som avgörs i helgen.
– Det kommer bli väldigt spännande, det är många duktiga ekipage med i finalen, säger ridskolechef Victoria Nöjd, som också är lagledare och en i laget.

Annons:

Ryttarföreningen går i mål med tre fina placeringar i division 3 dressyr lagtävling häst.

– Vi kom trea i Eksjö, tvåa på hemmaplan och sista omgången i Västervik vann vi, berättar Victoria Nöjd.

Sammantaget gav det 13 poäng, blott en poäng efter segraren Hultsfredsbygdens Ridklubb, och en plats i finalen som avgörs på söndag i Åseda. Där möter man ridklubbarna i Hultsfred, Sävsjö, Ljungby, Lenhovda och Öland.  

– Säsongen har varit spännande. Vi är väldigt nöjda med att ha gjort en hel del bra ritter med bra resultat.

 Flera individuella resultat

Laget har bestått av fem ryttare, utöver Victoria Nöjd även Matilda Svanberg, Linnéa Hjortbrandt, Marica Olofsson och Alicia Johansson.

– Vi har varit ett blandat lag. Tyvärr föll en ryttare bort på grund av skadad häst, så Matilda kunde bara starta första omgången.

Vid de olika tävlingarna har också flera bra individuella resultat noterats. 

– När vi började i Eksjö placerade sig både Linnéa Hjortbrandt och Matilda Svanberg individuellt, säger Victoria Nöjd som placerade sig andra omgången på hemmaplan och i avslutande Västervik var det Marica Olofssons tur.

Vad tror du om förutsättningarna i finalen?

– Vi har som sagt var gjort några bra ritter i vårt lag, men det är mycket som ska klaffa och det är väldigt duktiga ekipage vi möter, så det kommer bli väldigt spännande.

Vimmerbyortens Ryttarförening har anmält ett lag till division två i höst, så här långt är Victoria Nöjd och Marica Olofsson klara för laget.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt