Annons:

Ryttarföreningen får skarp anonym kritik – ordföranden kallar det grovt, elakt och felaktigt

Niklas Gustafsson är ordförande i Vimmerbyortens Ryttarförening och tycker kritiken är helt felaktig. Bilden är ett montage.

Ryttarföreningen får skarp anonym kritik – ordföranden kallar det grovt, elakt och felaktigt

Vimmerbyortens Ryttarförening får skarp kritik i en anonym skrivelse till kommunen. Niklas Gustafsson, ordförande i föreningen, kallar det för grovt, elakt och felaktigt.
– Det är jättetråkigt, säger han.

Annons:

I en anonym skrivelse till kommunens utvecklingsavdelning går den okände avsändaren till hård attack mot Vimmerbyortens Ryttarförening och en specifik person. Enligt avsändaren missköts ryttarföreningen på flera sätt och det är något som hen önskar att man ska ta tag i. 

Bland annat menar hen att en del hästar far väldigt illa och att de får stå i lera upp till knäna och få sin mat serverad. 

"Det finns massa människor som kan styrka allt jag berättar", skriver den anonyme avsändaren. 

Anton Palmér är fritidssamordnare på utvecklingsavdelningen som tagit emot skrivelsen. Han konstaterar att det här inte är särskilt vanligt förekommande.

– Vi har en kontinuerlig dialog med föreningen och givetvis ska vi sätta oss ned och prata med dem och hur deras upplevelse är. Att det är en anonym avsändare försvårar för oss. Det finns ingen part att ha en dialog med, säger Anton Palmér. 

Är det en bild ni fått till er tidigare?

– Jag skulle säga att det kommer från ingenstans. Vår bild av dem är att det sköts bra och att deras ambitioner är att hålla god stämning och gott humör. Det finns alltid utmaningar överallt, men vi känner inte igen den här bilden.

Hur går ni vidare?

– Genom att ha en dialog med dem. Vi sätter oss ned med dem nästa vecka, det är vad vi kan göra i ett första läge. Som jag förstått är deras upplevelse inte den här upplevelsen och det är svårt för oss att angripa det på något annat sätt än via en dialog när det är anonymt.

"Rena personpåhopp"

Niklas Gustafsson, ordförande för Vimmerbyortens ryttarförening, menar att det finns en bakomliggande konflikt.

– Det är rena personpåhopp och det är jättetråkigt att det här blir medialt. Vi har lämnat in ett skriftligt svar till utvecklingsavdelningen och där bemöter jag alla punkter. I övrigt vill jag inte bemöta det så mycket, för det här handlar bara om smutskastning och det är tråkigt. 

Att vissa inom föreningen jobbar tajt, vilket också var en kritik, har varit naturligt och behövligt, enligt Gustafsson.

– Det har varit nödvändigt. När vi gick in i det här var ekonomin så dålig att föreningen var konkurshotad. Vi har jobbat stenhårt för att verksamheten ska fungera och då är det klart att en del kan bli sura. Ingen som har flyttat från anläggningen har framfört något missnöje mot styrelsen och ledningen.

Har ni fått den här kritiken på något annat sätt?

– Nej, vi i styrelsen har inte fått till oss någonting alls. 

"Grovt, elakt och felaktigt"

En kritik i skrivelsen var också att information inför aktiviteter kom ut alldeles för sent.

– Vi är medvetna om att infon runt påsk kom ut sent. Detta berodde på sjukdom och det blir såklart kännbart i en mindre verksamhet. Vår aktiviteter är vanligtvis fullbokade och vi får god respons och uppskattning från deltagarna. 

Att hästarna inte skulle må väl är inte sant, enligt Niklas Gustafsson.

– Att det denna årstid kan bli lite lerigt i hagarna är nog något vi får leva med. Alla hästars hälsa och status följs upp och vi har fina hästar som vi är stolta över. 

I skrivelsen till utvecklingsavdelningen trycker Niklas Gustafsson på att vad han menar är ett försök till ett offentligt smutskastande.

"Jag brukar inte bemöta anonyma inlägg eller skrivelser, men detta är så grovt, elakt och felaktigt att jag kände mig tvungen", skriver han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt