Annons:

  • Nu är bommarna vid ishallsparkeringen i drift – ska förhindra buskörning

    Nu tas bommarna vid ishallsparkeringen i drift. Förhoppningen är att det ska förhindra buskörning. Foto: Jakob Karlsson

  • Nu är bommarna vid ishallsparkeringen i drift – ska förhindra buskörning

Nu är bommarna vid ishallsparkeringen i drift – ska förhindra buskörning

Från och med den 17 januari är bommarna, som är uppsatta vid ishallsparkeringen i Vimmerby, i drift. Bommarna ska förhindra buskörning nattetid på parkeringsområdet.

Annons:

Bommarna, som varit uppsatta en tid vid ishallsparkeringen i Vimmerby, har nu tagits i drift. Bommarna öppnas automatiskt klockan 05.00 och stängs klockan 23.00 varje dag.

– Bommarna har inte varit i drift tidigare. Bomrören monterades för en tid sedan, men fick då bommarna reklameras för att de var trasiga. Därefter har vi väntat på att de nya skulle komma, säger Alexander Johansson, projektingenjör på kommunen. 

Förra vintern hade man en temporär lösning på platsen. 

– Då fanns det en temporär bom där som man manuellt stängde och öppnade. Nu sker det här automatiskt genom att vi knappar in det med en telefon, säger Alexander Johansson. 

Det gör att snöröjare, och andra, som behöver ta sig in på parkeringen övrig tid kan göra det. Skälet till bommarna är förstås att förhindra buskörning på parkeringen, som av närboende beskrivits som ett stort problem i ett antal år.

– Jag har inte varit med i själva besluten, men tanken är ju att säkerställa att det inte sker någon trafik där inne nattetid. 

Hur länge har det blivit fördröjt?

– Reklamationen tog en stund, men det har inte tagit så lång tid. Vi fick beslut om pengar i slutet av förra året och driftsättningstid har det inte funnits något beslut på. Så fort som möjligt har det handlat om. Nu är vår förhoppning att det här ska fungera.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt