Annons:

Nio ungdomar från Vimmerby får pengar från Ansgariusstiftelsen

Här är de nio ungdomarna som får pengar från Ansgariusstiftelsen. Foto: Vimmerby IF

Nio ungdomar från Vimmerby får pengar från Ansgariusstiftelsen

Vimmerby IF har utsett nio ungdomar med koppling till Vimmerby som mottagare av stipendium från Ansgariusstiftelsen. 
”Vi önskar alla lycka till med studierna och med framtiden”, skriver Vimmerby IF.

Annons:

Vimmerby IF har i flera års tid haft stipendieutdelning från den summa pengar som föreningen har fått från Ansgariusstiftelsen. Stiftelsen skapades av den nu framlidne Bengt Ansgarius 1983 och bakgrunden till just denna utdelning var att den välkände entreprenören uppskattade klubbens engagemang i det lokala integrationsarbetet. 

Stipendiet ska stimulera ungdomarna till eftergymnasiala studier och det går till ungdomar i åldern 19 till 25 år och ungdomar med utomnordisk härkomst. 

Här är ungdomarna som får stipendium

Tidigare i veckan fick nio ungdomar information om att VIF och Ansgariusstiftelsen har utsett dem till 2022 års stipendiater. För 2022 handlar det om totalt 82 000 kronor fördelat på nio stipendiater som alla klarar Ansgariusstiftelsen och VIF:s gemensamma villkor. 

De nio ungdomarna som förses med stipendium är följande: Adiya Mohammad, Ali Mohammed Mustafa, Hanin Mohammed Mustafa, Haniye Wafai, Jaafar Mohammed Mustafa, Jonatan Babiker, Kahled Bahaduri, Shahla Ishak och Tahmina Mohammad. 

”Ett otroligt välkommet stöd till en fattig student från en förening som betyder mycket för mig men också för hela stan”, var ett av många tackmejl som Budo Ericsson i stipendieledningen fick.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt