Annons:

Skola i Vimmerby får grönt ljus efter bättring

Vimmerby kommun har vidtagit tillräckliga åtgärder när det gäller språkintroduktionsprogrammet vid Vimmerby gymnasium. Det anser Skolinspektionen, som därmed avslutar kvalitetsgranskningen.

Annons:

Kvalitetsgranskningen genomfördes under hösten 2016. Vid granskningen identifierade Skolinspektionen utvecklingsområden som angetts i ett beslut den 27 oktober 2016. 

Två månader efter att det fattade beslutet inkom Vimmerby kommun med en skriftlig planering för hur de avsåg att arbeta med förbättringar inom dessa områden. 

Skolinspektionen hade begärt att huvudmannen senast den 27 juni skulle redovisa för dem vilka åtgärder som vidtagits och en sådan redovisning har kommunen alltså inkommit med.

Av redovisningen framgår bland annat att huvudmannen upprättat och antagit en plan för utbildningen. De elever som antas till programmet kartläggs initialt på elevens starkaste språk av mottagande lärare utifrån Skolverkets kartläggningsmaterial. Vidare redovisar huvudmannen ett antal konkreta åtgärder vidtagna i syfte att utveckla elevernas delaktighet och inflytande över sin egen utbildning, skriver Skolinspektionen i beslutet.

En tydligare styrning av elevhälsoteamets arbetsuppgifter samt utvecklad samverkan mellan elevhälsan och övriga personalgrupper vid skolan har förbättrat ett förebyggande och elevhälsofrämjande elevhälsoarbete.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt