Annons:

Tandläkarklinik med endast kvinnor fick pris på kvinnodagen

Agnieszka Zakrzewska driver Tandläkare vid Torget i Vimmerby och utsetts till årets kvinnliga företagare av Centerpartiet i Vimmerby. Här syns hon tillsammans med kollegorna Kerstin Engborg och Elinore Rinaldo och Centerpolitikerna Sandra Carlsson, Peter Karlsson och Magnus Danlid. Foto: Ossian Mathiasson

Tandläkarklinik med endast kvinnor fick pris på kvinnodagen

Agnieszka Zakrzewska har drivit sin tandläkarklinik i Vimmerby i två år. På internationella kvinnodagen överraskades hon med priset som årets kvinnliga företagare av Centerpartiet i Vimmerby. 
– Jag är så tacksam för det här priset, säger hon. 

Annons:

Centerpartiet i Vimmerby har som tradition att uppmärksamma internationella kvinnodagen med att utse årets kvinnliga företagare i Vimmerby via en nomineringsprocess. 

Priset delades ut för sjunde gången i ordningen i dag. Årets vinnare är Agnieszka Zakrzewska och hon driver tandläkarklinik i centrala Vimmerby sedan våren 2021 och jobbade dessförinnan på Folktandvården i nästan 13 år. 

Drivit verksamheten i två år

När Agnieszka Zakrzewska kom tillbaka till kliniken från lunchpromenaden med hunden överraskade politikerna Peter Karlsson, Magnus Danlid och Sandra Carlsson henne med diplom och prinsesstårta samtidigt som kollegorna hade lyckats hålla besöket hemligt. 

– Vad roligt det är att kunna uppmärksamma dig för den verksamhet som du har startat upp. Du har tagit steget från att vara fastanställd på Folktandvården och öppna eget i Vimmerby och inte dra iväg till en större stad, säger Peter Karlsson.

Agnieszka Zakrzewska öppnade kliniken tillsammans med tandsköterskan Kerstin Engborg i mitten av mars 2021. Verksamheten har i dag fyra medarbetare då tandsköterskan Elinore Rinaldo och tandhygienisten Victoria Lundgren har anställts. Alla fyra har tidigare jobbat på Folktandvården i Vimmerby. 

– Det är många som väljer att satsa i en större stad och tycker att det är mer exklusivt. Vi tycker att det är jätteroligt att du och din personal har valt att satsa här i Vimmerby, säger Magnus Danlid. 

"Dags att göra något nytt"

Agnieszka Zakrzewska blev förstås överraskad när hon mötte de tre centerpartisterna i receptionen på sin egen klinik och fick veta att hon hade utsetts till årets kvinnliga företagare. 

– Jag vet att många patienter är nöjda, men nu ser jag också att vi är synliga hos de som styr kommunen, säger hon och berättar varför hon valde att satsa på en egen tandläkarklinik i Vimmerby. 

– För att göra en sån satsning måste man känna att man har landat på en plats och jag och min familj såg inget behov av att flytta från Vimmerby. Jag hade jobbat på Folktandvården i nästan 13 år och det kändes som att det var dags att göra något nytt. Som tur hade jag Kerstin som ville följa med mig. Vi började från noll och hade inga patienter för att i sin tur bygga upp verksamheten och ha fullt upp i dag, säger hon. 

Fakta

Centerpartiets motivering till 2023 års pristagare av årets kvinnliga företagare: 

"Vi vill uppmärksamma Agnieszka Zakrzewska för att hon är en driven och kreativ företagare. En stark kvinna som är förebild för oss alla. Agnieszka Zakrzewska startade företaget ”Tandläkare vid Torget” våren 2021. Centerpartiet vill uppmärksamma satsningen i en bransch vars tjänster i Vimmerby efterfrågas stort samt att Agnieszka tog klivet från en fast anställning till att bli egenföretagare. Företaget sysselsätter tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister. Vimmerby behöver fler entreprenörer som Agnieszka som satsar framåt i Vimmerby".

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt