Annons:

  • Emilie får pris som årets kvinnliga företagare:

    Emilie Strid på Hemlängtan har utsetts till årets kvinnliga företagare av Centerpartiet i Vimmerby. Här syns hon tillsammans med Centerpolitikerna Lisbeth Karlsson, Christoffer Cederstrand och Peter Karlsson. Foto: Ossian Mathiasson

  • Emilie får pris som årets kvinnliga företagare:

    "Så himla roligt, ni gjorde hela min helg", säger Emilie Strid efter att ha tagit emot Centerpartiets pris som årets kvinnliga företagare. Foto: Ossian Mathiasson

Emilie får pris som årets kvinnliga företagare: "Vad glad jag blir"

Emilie Strids satsning på en större inredningsbutik kombinerat med en cafédel har fallit väl ut på gården i Frödinge. På internationella kvinnodagen överraskades hon med priset som årets kvinnliga företagare av Centerpartiet i Vimmerby. 
– Vad glad jag blir, säger hon. 

Annons:

Centerpartiet i Vimmerby har som tradition att uppmärksamma internationella kvinnodagen med att utse årets kvinnliga företagare i Vimmerby via en nomineringsprocess. Priset delades ut för åttonde gången i ordningen. 

– Vi har många kvinnliga företagare i Vimmerby kommun. Det var nio företagare som blev nominerade och som vi medlemmar röstade på, säger Peter Karlsson (C). 

"Det är vad jag älskar"

Efter samling på Odalparkeringen blev det gemensam färd i Peter Karlssons bil till Gnagaredalen där pristagaren jobbar heltid som kontorist för Vimmerby MS. 

Årets vinnare är Emilie Strid, egenföretagaren som driver hemlängtan, inredningsbutik och café, på gården i Frödinge. Politikerna Peter Karlsson, Christoffer Cederstrand och Lisbeth Karlsson överraskade henne med diplom och prinsesstårta. 

– Det är verkligen jätteroligt, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Så himla roligt, ni gjorde hela min helg, säger Emilie Strid. 

Tankarna på att öppna en egen inredningsbutik har Emilie Strid haft i flera år. För tre och ett halvt år sedan slog drömmen in när hon öppnade sin butik "Hemlängtan" vid gården ute i Frödinge. 

Rätt snabbt kände hon att butiken var något för liten och hon började planera för att bygga en helt ny och större jämte den befintliga butiken.  

– Jag är heltidsanställd på Vimmerby MS och inredningsbutiken är min hobby. Det har kommit mycket folk i alla år och när jag fick många frågor från folk som ville ha fika bestämde jag mig för att flytta över butiken och bygga café i stallet. Inredning och bakning är vad jag älskar, säger Emilie Strid. 

Uteservering ska byggas i vår

Två år efter att tanken föddes, i månadsskiftet september-oktober 2023, var allt färdigbyggt i det gamla stallet på gården. All verksamhet avsett butik och café har flyttats över till stallet.

– Det har varit tuffa tider med pandemi, krig och leveransförseningar och vi blev klara nu i oktober 2023. Det är så otroligt roligt att det går så bra. Jag får nypa mig i armen varje helg när det kommer så otroligt mycket folk. Det är som att leva i en dröm. Det kom jättemycket folk när jag öppnade i höstas och varje helg tänker jag att nyhetens behag har släppt och att det kommer lugna sig, men det bara ökar och jag får hela tiden baka, baka och baka. Det är min dröm att få jobba med inredning och bakning. 

Det finns tankar på att utveckla verksamheten ytterligare.

– Vi måste bygga uteserveringen nu i vår och så fort det går att börja bygga så ska vi dra igång med det. Som det är nu får besökarna stå och köa till borden. 

Fakta

Centerpartiets motivering till 2024 års pristagare av årets kvinnliga företagare:

”Vi vill uppmärksamma Emilie Strid för att hon är en driven och kreativ företagare. En stark kvinna som är förebild för oss alla. Emilie Strid har utöver sitt heltidsjobb som kontorist hos VMS renoverat ladugården på fastigheten Fågelnäset i Frödinge. I denna lokal driver hon butiken ”Hemlängtan” med café och kursverksamhet”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt