Annons:

Sportdansklubben vann fint pris – juryn gillar att alla inkluderas

Vimmerby Sportdansklubb har prisats som "Årets förening 2022" i sydöstra distriktet. Foto: Privat

Sportdansklubben vann fint pris – juryn gillar att alla inkluderas

Vimmerby Sportdansklubb har utsetts till ”Årets förening” – och får därmed äran att representera Sydöstra distriktet i den nationella tävlingen, som omfattar nio distrikt.

Annons:

Sydöstra Danssportförbundet har utsett Vimmerby Sportdansklubb till Årets förening 2022 bland 18 olika föreningar.

Motiveringen lyder ”För att som liten förening lyckats bibehålla och utveckla verksamheten under två år av pandemi. Allt med syfte att inkludera och engagera.” Distriktet lyfter även fram att föreningen arbetat aktivt med visioner och värdegrund, startat en filial i Hultsfred och arrangerat medlemsdagar.

"Jätterolig överraskning"

Cecilia Dahlgren är ny ordförande och gläds över priset föreningen förärats.

– Det var en jätterolig överraskning, jag tror inte det var någon som trodde att vi skulle stå oss hit, säger hon.

– Nu är jag rätt ny själv, så jag kan inte ta cred för någonting, men det är verkligen jätteroligt för jag vet hur mycket alla engagerade har slitit för att få föreningen att gå runt under pandemiperioden, då vi försökte hålla igång så gott vi kunde med kurser.

Alla får chans att lära sig dansa

Inte minst Vimmerby Sportdansklubbs satsning på ”Dans för alla” har vägt tungt när distriktsstyrelsen utsåg 2022 års vinnare. Den verksamheten menar man visar att föreningen vill inkludera och engagera, eftersom det ger människor med olika funktionsnedsättningar och variationer av behov en möjlighet att komma och få lära sig dansa.

Distriktets representant 

”Vimmerby Sportdansklubb är med andra ord en förening som lyckats utveckla sin verksamhet och öka tillgängligheten för andra att aktivt vara med på så väl kurser som andra aktiviteter”, skriver distriktets ordförande Annika Stagård, Hultsfred.

Det betyder samtidigt att Vimmerby Sportdansklubb automatiskt är nominerad, med möjlighet att vinna priset på riksnivå, vilket avgörs på riksmötet senare under våren. Där ställs klubben mot en förening från alla nio distrikt. 

– Vi håller nu tummarna att de även utses där, säger Annika Stagård.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt