Annons:

Film om festivalen visas först i Hultsfred – innan den släpps på tv

Hans-Erik Therus dokumentärfilm om Hultsfredsfestivalen har egentligen premiär den 20 maj på SVT, men redan kvällen innan visas den i Hultsfred. Foto: Privat

Film om festivalen visas först i Hultsfred – innan den släpps på tv

Det blir urpremiär på Hans-Erik Therus dokumentärfilm om Hultsfredsfestivalen i Hultsfred – var annars. Kvällen till ära är också filmskaparen på plats.

Annons:

Filmen har egentligen premiär den 20 maj på SVT, men redan kvällen innan visas den i Hultsfred.

– Det blir som en del i ett nytt evenemang, Kulturnatten som är tänkt att bli en tradition, säger Emil Elofsson, koordinator på kultur- och fritidsförvaltningen.

Får chans att prata med Therus

Filmen visas på Valhall.

– Det är jätteroligt, säger Stefan Ölvebring chef för Svenskt Rockarkiv. Ska den visas först någonstans så är det ju här förstås, där många människor varit involverade i filmen.

Han förmodar att många människor som fortfarande bor kvar i Hultsfred är med i filmen.

– Hans-Erik Therus kommer förmodligen att säga några ord innan filmen börjar om hur arbetet har gått till och han kommer även att finnas kvar på kvällen, då folk får möjlighet att prata med honom, säger Ölvebring.

Föreläser om sin bok

Det blir mycket fokus på Hultsfredsfestivalen den här kvällen, för tidigare i programmet håller Mats Trondman, professor i kultursociologi vid Linnéuniversitet, en föreläsning om sin bok ”Hultsfredsfestivalen: Punkens etos, festivalens anda och entreprenörskapets vara”, som släpptes förra året.

Författare och redaktörer för boken är Mats Trondman, Ragnhild Lekberg och Jonas Bjälesjö, med rötterna i Hultsfred.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt