Annons:

Filuca & Irene: Att komma till Vimmerby känns som att besöka en vän

Felicia och Irene Viggo besökte Vimmerby för sjätte gången i år. Här kan du läsa deras avskedsbrev. Foto: Privat

Filuca & Irene: Att komma till Vimmerby känns som att besöka en vän

Hundratusentals turister kommer till Vimmerby varje år. Två av årets besökare är danskarna Filuca och Irene Viggo som i år besökte kommunen för sjätte gången. I ett vackert avskedsbrev ger de sin bild av en semester i Vimmerby. Du kan läsa det nedan.

Annons:

Kära Vimmerby,

Tack för en underbar semester hos er. 18 dagar var vi här det här året. Att komma till Vimmerby känns som att besöka en vän som du har känt i många år. Vi älskar att semestra i Vimmerby. Sex sommarsemestrar har det blivit nu.

I år upptäckte vi att det inte går att åka taxi klockan 19 på lördagar. Med två stora resväskor och en trött tioårig flicka skulle vi först genom staden till Cirkle K för att hämta nyckeln och sedan till Folkhögskolan... ja, det var helt enkelt omöjligt.

Vi känner till staden och vet att era backar är tuffa att ta sig upp för. Vi vill därför tacka Christian Helge, en sann hjälte, som kom och plockade upp oss och körde oss till Folkhögskolan. Tack. Det är trevligt att ha goda kontakter i Sverige, när vi nu är i behov. Tack, Stina Eriksson.

*

Vi vill också tacka paret som hjälpte oss att komma till Bullerbyn. Vi var nämligen så optimistiska att tro att man kan gå till Bullerbyn från hållplatsen. 4 kilometer stod det där, men det kändes mer som 10 kilometer. Vi gick och gick tills jag trodde att vi troligen gått vilse. Vi knackade på hos ett par som erbjöd sig att köra oss till Bullerbyn.

Vi fick en trevlig rundtur i området, underbara berättelser och därmed vår egen sightseeing fram tills att vi kom fram till Bullerbyn. De erbjöd sig att hämta oss igen efter några timmar och de körde oss till ALV. Den gästfriheten gladde ända till Danmark, där morföräldrar förgäves hade försökt ta reda på var vi var. Tack.

*

Min dotter Filuca har Vimmerby i sitt hjärta. Astrid Lindgrens Värld är hennes park. Näs har också blivit ett favoritställe för det häftiga klättringsträdet. Vi går alltid en rundvandring i Astrids hus, år efter år. Astrid har satt spår i min dotters liv och det gläder mitt modershjärta.

ALV är en så fantastisk park. Skådespelarna är helt enorma och många verkar nästan vara gengångare.

Nu väntar badsemester, så det kommer nog att ta några år innan vi träffas igen. Lyckligtvis kan vi få lite Vimmerby när Pippi besöker Tivoli i Köpenhamn.

Tack för att ni har bidragit till att ge min dotter fantastiska semester med kullar, teater och inte minst vänlighet.

Hälsningar

Filuca & Irene Viggo, Danmark

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt