Annons:

Musikfesten närmar sig – veckan avslutas med comebackande event

Virserums musikdagar drar igång på söndag och eventet håller på i en vecka. Som avslutning på veckan arrangeras Virserumsdagen med torghandel, föreningskamp och grill- och sångkväll lördagen den 1 juli. Foto: Ossian Mathiasson

Musikfesten närmar sig – veckan avslutas med comebackande event

Virserums musikdagar närmar sig med stormsteg. Nytt för i år är att det finns en massa kring-arrangemang och veckans avslutas med en Virserumsdag. 
– Virserumsdagen är inget nytt påhitt. Jag kände nu att det verkligen är dags att få till en härlig avslutning på musikveckan, säger Lisa Sandstedt från huvudarrangören Aspelands pastorat.

Annons:

Virserums musikdagar gör comeback efter tre års uppehåll på grund av coronapandemin. Nu tar Virserumsbon Lisa Sandstedt tag i saken och arrangerar musikfesten i nära samarbete med tidigare arrangörerna Tommy Svanström och Ylva Svanström. 

Musikdagarna drar igång med en invigningskonsert på söndag och pågår fram till lördagen den 1 juli. 

– Jag är glad, förväntansfull, spänd och ser fram emot den här veckan så himla mycket. Artisterna ser också fram emot att komma till Virserum. Virserums musikdagar har i alla år varit känt för att kunna skapa en magisk atmosfär. Det är en ganska intim tillställning med tanke på att man kommer artisterna väldigt nära, säger Lisa Sandstedt. 

Biljettkontoret öppnade i församlingshemmet på måndagen. Det blir två konserter varje dag under den fullspäckade veckan. 

– Jag hoppas på att de som väntar tills man vet hur man har det passar på att köpa sina biljetter nu. Det finns konserter som har sålt väldigt bra och som kan ta slut. Det gäller att vara snabb nu, säger Lisa Sandstedt. 

Per Graffman, frilansande skådespelare sedan 1990, uppträder på Rosanders loge på sena fredagskvällen. 

Virserumsdagen gör comeback

Virserumsdagen är ett evenemang som gör comeback som avslutning på musikveckan. Det blir en hel del aktiviteter under lördagen den 1 juli. 

– För mig har det varit viktigt att musikveckan blir en angelägenhet för hela samhället och att alla föreningar på orten är delaktiga i massa kringarrangemang, säger Lisa Sandstedt. 

Virserumsdagen arrangeras i ett samarbete mellan musikdagarna och föreningslivet. Det blir lunchkonsert med allsång i kyrkan, sista akten under musikdagarna, torghandel med lokal anknytning på Strandvägen, föreningskamp med lag från Virserums föreningar och grill- och sångkväll som avslutning. 

– Vi tänker att femkampen ska vara rolig att titta på. Det är representanter från olika föreningar i Virserum som drabbar samman i en femkamp. Det blir cirka ett tiotal lag, säger Sandstedt. 

"Lisas förtjänst"

Janne Sjösten från Virserums samhällsförening uppskattar initiativet med Virserumdagen. 

– Det har funnits tidigare år, men nu är det många år sedan. Det har vid tidigare upplagor av Virserums musikdagar inte arrangerats några kringarrangemang som det är den här gången. Det är Lisas förtjänst med tanke på att hon har velat engagera andra aktörer runt det som arrangeras i kyrkan, säger Janne Sjösten. 

Det blir en aktivitetsfylld veckan i Virserum med många musikaliska inslag, Moas minnesmatch mellan Virserums SGF och Kalmar FF, loppis och yoga.

– Jag hoppas att Virserumsborna men även boende i kommunen kommer hit och kombinerar ett konsertbesök med andra aktiviteter. Jag har höga förväntningar på den här veckan och det ska bli jättekul, säger Sjösten. 

LÄS ÄVEN: Här är alla artister som uppträder under Virserums musikdagar

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt