Annons:

  • Programmet för musikdagarna i Virserum är spikat:

    Soul- och gospelsångaren Samuel Ljungblahd är en av musikerna som besöker Virserums musikdagar i sommar. Foto: Pressbild

  • Programmet för musikdagarna i Virserum är spikat:

    Solala har via sina sångvideos från köket växt lavinartat under åren och bandet kommer till Virserum för en kvällskonsert. Foto: Pressbild

Programmet för musikdagarna i Virserum är spikat: "Spänner över många genrer"

Virserums musikdagar gör comeback efter flera års uppehåll. Årets program presenterades på onsdagen. 
– Om man går på en konsert på Virserums musikdagar är det inte alltid att man känner till namnet men man ska definitivt gå därifrån med en wow-känsla, säger Lisa Sandstedt från huvudarrangören Aspelands pastorat. 

Annons:

Virserums musikdagar har inte arrangerats de senaste tre åren på grund av coronapandemin. Nu tar Virserumsbon Lisa Sandstedt på tag i saken och arrangerar musikfesten i nära samarbete med tidigare arrangörerna Tommy Svanström och Ylva Nilsson. Aspelands pastorat är huvudarrangör av populära evenemanget i Virserum. 

Sommarens program är klart och Lisa Sandstedt presenterade uppställningen i samband med en pressträff på onsdagseftermiddagen. 

– Det är ett brett program som spänner över många genrer och jag är otroligt nöjd. Vi ska erbjuda musik av högsta kvalité och det är jag övertygad om att vi kommer lyckas med i år, säger Lisa Sandstedt. 

"En otroligt häftig bokning"

Musikdagarna inleds med en musikgudstjänst i Aspelands pastorats regi söndagen den 25 juni. 

– Det är en invigningskonsert tillsammans med Virserums kyrkokör och instrumentalister. Så har det sett ut i alla år, att kyrkan ansvarar för söndagskvällen innan musikdagarna drar igång på måndagen, säger Lisa Sandstedt.

Det blir därefter kvällskonserter från måndag till fredag och lunchkonserter från måndag till lördag. 

Den hyllade soul- och gospelsångaren Samuel Ljungbladh uppträder på måndagskvällen. 

– En otroligt häftig bokning. För mig är han en av Sveriges största gospel- och soulsångare. Mest uppmärksamhet fick han kanske då han sjöng utgångsmarschen vid prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop. Inför tiotals miljoner tv-tittare och fick hela kyrkan, inklusive kungafamiljen, att dansa och klappa händerna, säger Lisa Sandstedt. 

Lokala musiker på lunchkonserterna

Acapellagruppen Solala från Göteborg svarar för tisdagskvällens musikstycke. 

– De har blivit ett internetfenomen när de började med att göra korta videoklipp runt ett köksbord. Publiken har via deras sångvideos från köket växt lavinartat under åren och har gått från köket till konserthusturnéer genom hela Sverige. I serien “Solala Sessions” gör de vokala köksversioner tillsammans med svenska artister såsom Tommy Körberg, Magnus Carlsson och Helen Sjöholm. Deras video med Ted Gärdestads “Come give me love” tillsammans med Helen Sjöholm visades närmare två miljoner gånger på bara några dygn, säger Sandstedt. 

En del av medlemmarna ur Lunds studentsångare sjunger på onsdag kväll och lokala bandet Lifvens kliver in i kyrkan på torsdag kväll.  

Virserums musikdagars eget husband – Stockholmskvartetten – håller i den sista kvällskonserten fredagen den 30 juni. 

– Grundaren till musikdagarna, Tommy Svanström, och hans hustru och musiker från hovkapellet dyker upp.

Fokus har legat på lokala musiker vid lunchkonserterna. 

– För mig har det varit viktigt att våra lokala förmågor får en chans att synas. Musikalartisten och operasångaren Anders Nilsson från Växjö framför sång ackompanjerad av Virserums tidigare organist Leif Dahl en dag. Vår egen kyrkomusiker Ann-Marie Daag Albrechtsson har en av lunchkonserterna. Målillabördiga Emmy Ankarberg Klingstedt är utbildad sångpedagog, jobbar på Academy of Musik and Business i Tingryd och kommer hit tillsammans med två kollegor. 

Föreningskamp och barndisco

Biljettförsäljningen per telefon har öppnat och fysiska biljetter säljs genom Nya Järnboden i Virserum från 10 maj. 

– Vart jag än går är det folk som kommer fram och säger att det är roligt att eventet är tillbaka.

Nytt för i år är att det kommer finnas en massa kring-arrangemang i Virserum under hela veckan. 

– Jag har engagerat föreningslivet i Virserum till att hjälpa till med diverse olika aktiviteter. Det kommer vara torgdag, föreningskamp, barndisco och grillkväll.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt