Annons:

Här är dragplåstret till sommarens musikfest i Virserum – biljetterna släpps i morgon

Shirley Clamp har uppträtt i Melodifestivalen flera gånger och är det stora dragplåstret till årets upplaga av Virserums Musikdagar. Foto: Magnus Ragnvid/Pressbild

Här är dragplåstret till sommarens musikfest i Virserum – biljetterna släpps i morgon

Programmet för årets upplaga av Virserums musikdagar är så gott som spikat. Shirley Clamp, känd för att ha uppträtt i Melodifestivalen flera gånger, blir det stora dragplåstret. I morgon släpps biljetterna till sommarens musikfest i Virserum. 

Annons:

Virserums musikdagar arrangeras precis som vanligt veckan efter midsommar. Föreningen Virserums musikdagar står bakom evenemanget. Virserumsbon Lisa Sandstedt arbetar med evenemanget i nära samarbete med Tommy Svanström, Ylva Larsson Svanström och Eleonora Svanström och medlemmar från Stockholmskvartetten. 

– Jag finns på plats i Virserum och leder arbetet härifrån. Vi är ett konstnärligt team och det är många personer som jobbar med arrangemanget. Stockholmskvartetten är lite av vårt husband och det är ett gäng musiker som är verksamma på operan i Stockholm. De utgör grunden för hela veckan och ger konserter tillsammans med olika artister, säger Lisa Sandstedt från arrangörsföreningen Virserums musikdagar. 

Programmet för sommarens musikfest i Virserum är så gott som klart. 

– Det är ett jättespännande program vi har fått ihop. Vi är nästan, nästan klara. Det är lite lösa trådar som det alltid är in i det sista. Det vi strävar efter är att det finns något för alla och det tycker jag verkligen att vi har lyckats med. Det är viktigt att Virserums musikdagar lever vidare och vi jobbar för att det ska bli en så bred och härlig start på sommaren som möjligt. Vi hoppas att handlarna och företagarna hakar på och gör det till en fest för alla, säger Lisa Sandstedt. 

Mellostjärnan kommer till Virserum

Upplägget är snarlikt föregående år med tanke på att musikdagarna inleds med en sommarkonsert i Virserums kyrka på söndagskvällen. Därefter blir det kvällskonserter från måndag till fredag och lunchkonserter från måndag till lördag. 

Artistbokningen som sticker ut i programmet är att Shirley Clamp uppträder i kyrkan med pianisten David Carbe på måndagskvällen.

– Det är klart att det är namnet som kommer locka den breda massan. Det är en bokning som vi är väldigt glada för. Hon är väldigt upptagen och det är aldrig lätt att sy ihop en veckas schema. David är en fantastisk pianist som har gått i Robert Wells pianoakademi. Det kommer bli svängigt och härligt, säger Lisa Sandstedt.

Direkt efter Shirley Clamps konsert på måndagskvällen arrangeras ett jazzjam på Kulturhuset i Virserum. 

– Tänk dig att det blir som en jazzkällare med ett duktigt jazzband. Man kan sitta ner, prata och lyssna på musik och vi utlovar diverse olika överraskningar. Det gör vi i samarbete med Kulturhuset i Virserum. 

Hyllningskonsert till Georg Riedel

Jazzsångerskan Carin Lundin uppträder med ett Monica Zetterlund-program på tisdagskvällen. På onsdagskvällen blir det en konsert som går under namnet ”Från opera till musikal”. 

– Vi har lyckats knyta till oss två unga, lovande operavärldsstjärnor Emilia Utter och David Risberg och det blir en unik konsert med Stockholmskvartetten som de inte spelar med tillsammans till vardags. 

Vad som händer på torsdagskvällen kan inte Lisa Sandstedt säga något om. Det blir i vanlig ordning underhållning på Rosanders loge i Kråketorp på fredagskvällen. Årets gäst är Pär-Olof Högstedt

Den späckade musikveckan avslutas med en familjekonsert på lördagen. Georg Riedel, den nu avlidne kompositören till musikskatten från Astrid Lindgrens filmer, hyllas med en konsert för barn och vuxna. 

– Vi minns Georg Riedel och man kan säga att det blir en allsångskonsert under min ledning tillsammans med Stockholmskvartetten. 

Biljettförsäljningen drar igång i morgon

Biljettförsäljningen startar i morgon och arrangören släpper biljetter till majoriteten av konserterna. 

– Det är telefonbokning som öppnar i morgon. Mer information om biljettförsäljningen finns på vår hemsida och Facebooksida. 

Precis som i fjol anordnas Virserumsdagen av Virserums samhällsförening på lördagen. 

– Det blir föreningskamp och torghandel på dagen och fest och liveunderhållning på Strömsholmen på kvällen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt