Annons:

Två medarbetare rekryterade:

Olle Fogelin är vd för Vimmerby Energi- och Miljö AB. Foto: Simon Henriksson

Två medarbetare rekryterade: "Kör på det ett tag"

Under året har samtliga medarbetare från återvinningscentralen i Vimmerby flyttats till andra tjänster. Nu är två nya medarbetare rekryterade – och det är oklart om det blir någon mer.
– Nu kör vi på det här ett tag, säger VEMAB:s vd Olle Fogelin.

Annons:

Ända sedan 1 mars i år har återvinningscentralen i Vimmerby drivits av en privat aktör. De tre egna medarbetare som Vimmerby Energi- och Miljö AB hade anställda på återvinningsstationen flyttades då till andra uppgifter inom bolaget.

Enligt tidigare uppgifter till vår tidning har det funnits problem med arbetsmiljön på arbetsplatsen. Åtgärden kommer kosta nästan 1,5 miljoner kronor för det kommunala bolaget under det här året, enligt beräkningar vi begärt ut från VEMAB.

Men de tidigare medarbetarnas lönekostnader finns inte med i beräkningen.

– Det har både skapats nya tjänster och funnits tjänst, men den tidigare personalen belastar det här verksamhetsområdet året ut. De är kvar i företaget och har andra uppgifter, har VEMAB:s vd Olle Fogelin tidigare sagt.

I somras hade VEMAB rekryterat en ny medarbetare. Nu, sedan slutet av augusti, är det två medarbetare som är igång och arbetar, men om det blir en tredje är inte säkert.

– Vi tittar inte på det just nu, utan nu kör vi på det här ett tag och så får vi se. Vi har dessutom en entreprenör som kör hjullastare, men det är inget nytt. 

Kommer ni inte rekrytera en tredje?

– Över tid blir det säkert så, men nu etablerar vi ett arbetssätt som fungerar. Det blir lättare om man har det. Just nu har vi en bemanning som fungerar.

Snart delårsrapport

Varför den tidigare personalen flyttades vill Olle Fogelin fortfarande inte kommentera. 

– Jag har inga kommentarer kring det. Vi har gjort en omorganisation.

När det gäller det ekonomiska läget, som i våras såg helt annorlunda ut än vad resultatet blev 2022, närmar det sig delårsrapport. 

– Vi jobbar med den nu och har styrelsemöte i närtid. Efter det kommer vi veta mer.

Ser det något bättre ut eller ungefär lika illa?

– Jag vet inte det nu, jag kan inte säga något om det.

Efter fyra månader var VEMAB:s prognos ett underskott på 197 000 kronor, vilket är nästan 16 miljoner sämre än budgeterat resultat.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt