Annons:

Jonas och André gav tips och råd till restaurangelever

Kocken Jonas Alvin och bartendern André Norinder gästade restaurangskolan i Vimmerby under en heldag. Foto: Ossian Mathiasson

Jonas och André gav tips och råd till restaurangelever

Restaurangskolan i Vimmerby får ofta besök av gästkockar. Eleverna fick nyligen värdefulla tips från Stångs Magasins kökschef Jonas Alvin och Guldkants barchef André Norinder. 

Annons:

Vimmerbybördige kocken Jonas Alvin gör årliga besök på restaurangskolan i Vimmerby för att stötta eleverna på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Vimmerby gymnasium under en heldag. 

Precis som tidigare gånger tillagade och serverade eleverna en fyrarättersmiddag till 65 gäster. 

– Vi kör som vanligt en vegetarisk fyrarättersmeny och det är duktiga elever som får vara med på allt runt omkring, säger Jonas Alvin och fortsätter: 

– Även om jag är här igen är det nya elever man träffar. Man kanske tycker att det blir tjatigt för mig att göra samma saker, men det är helt nya förutsättningar varje gång och jag gör aldrig samma rätter. 

Prisad bartender kom på besök

Inför det sista gymnasieåret får restaurangeleverna välja om de vill jobba med kök eller servering. 

Då passade läraren Steffan Witterdal på att bjuda in även Andé Norinder, Guldkants bartender som tog hem publikens pris i Schweppes tävling ”Sveriges bästa Gin & Tonic”. 

– Jag är här för att informera servicepersonalen om hur man jobbar med service och de får även testa på att göra lite drinkar. De har en bar med x antal drinkar och får även komma på en god, alkoholfri drink, säger André Norinder. 

Steffan Witterdal gläds åt att både André och Jonas hade möjlighet att besöka restaurangskolan under en dag. 

– Det betyder mycket för eleverna som får se hur det är att jobba på riktigt. Det är extra kul med Jonas som satsar på lokala råvaror och grönsaker, vilket ligger i tiden. Nu har vi lyckats få ihop André och det är jättekul för eleverna som jobbar i servisen, säger Steffan Witterdal. 

Restaurangprogrammet har 14 elever i årskurs ett, nio elever i årskurs två och tre elever i årskurs tre. 

– Det är i princip fullt i årskurs ett och antalet elever i årskurs tre är det lägsta vi någonsin har haft, säger Witterdal. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt