Annons:

Restauranger går samman och fyller torget med mat:

Martina Andersson på Vimmerby Stadshotell och Henrik Hemmingsson på Guldkant är nya arrangörer av höstmarknaden i Vimmerby och satsar på foodcourt kombinerat med matmarknad. Foto: Ossian Mathiasson

Restauranger går samman och fyller torget med mat: "Positiva vibbar"

Vimmerby Stadshotell och Guldkant går samman, blir samarbetspartners och ger höstmarknaden i Vimmerby ett nytt upplägg. I morgon fylls torget av mat i alla dess former. 
– Det blir foodcourt och 20 marknadsknallar kopplade mot mat och hantverk, säger Martina Andersson, hotell- och verksamhetschef på Vimmerby Stadshotell. 

Annons:

Vimmerby kommun har bedrivit höstmarknaden på torget som en traditionell marknad i alla år. Till årets upplaga lämnas stafettpinnen över till två restauranger i Vimmerby. 

Vimmerby Stadshotell och Guldkant blir kompanjoner och ger den klassiska marknaden en helt ny inriktning.
Restaurangerna satsar på en gemensam foodcourt som kompletteras med en mat- och hantverksmarknad bestående av cirka 20 marknadsförsäljare. 

– Upplägget är att det ska vara lättillgänglig mat och dryck. Det ska finnas något enkelt och man ska kunna gå till torget och sätta sig på ett avslappnat sätt för att ta sig något att äta och dricka och umgås. Vi har gjort några drinkar som är inriktade mot höstperioden.Vår förhoppning är att det ska bli som en stor mötesplats, säger Henrik Hemmingsson, restaurangchef på Guldkant i Vimmerby. 

"Positiva vibbar inför lördag"

Vimmerby Stadshotell och Guldkant ser varandra mer som samarbetspartners än konkurrenter och gläds åt den gemensamma satsningen. Restaurangerna flyttar ut på torget och besökarna kan välja mat från valfritt restaurangstånd för att sedan mötas och äta tillsammans på torget. 

– Vi har gjort en twist på det så det är ingen mat från våra traditionella menyer. Vi på Stadshotellet har en asiatisk kock och Guldkant har en engelsk kock. Vi kommer satsa på en streetfood-meny, säger Martina Andersson. 

Foodcourten är öppen från lunch till sen kväll. 

– Man kommer kunna äta lunch, middag och kvällsmat på torget. Vi kommer ha tält med tak och placera värmelampor i tälten. Man kommer kunna sitta ner och äta även om det skulle komma en regnskur. Vi ska skapa en mysig känsla med höbalar, pumpor, eldkorgar, säger Martina Andersson. 

Vimmerby kommun har letat efter en annan arrangör till marknaden i flera år. Martina Andersson tycker att det känns bra att köra igång redan i år även om det har varit med kort varsel. 

– Utifrån förutsättningarna och kommunens engagemang och hjälp tycker jag att vi har positiva vibbar inför lördag. Det känns som att det bubblar i Vimmerby. Det känns inte som att vi vet vad vi gör, men jag tror att vi gör det bra tillsammans, säger hon.

Idrottsföreningar hjälper till 

Foodcourten och matmarknaden arrangeras i samband med litteraturfestivalen Vimmerby berättar som med stor sannolikhet lockar många människor till staden.

– Det känns som att folk har tänkt göra saker den här dagen och då hoppas vi att de passar på och besöker marknaden och foodcourten, säger hon.

Tre lokala idrottsföreningar – Djursdala SK, Vimmerby IF och Vimmerby Hockey – finns på plats på torget för diverse olika aktiviteter under eftermiddagen. Per-Melkerz står för musikunderhållningen och uppträder vid tre tillfällen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt