Annons:

Höstmarknaden ska lyfta med nysignerat treårsavtal:

Utvecklingschefen Egon Karlsson tecknade under onsdagen ett treårsavtal med Henrik Hemmingsson på Guldkant och Martina Andersson på Vimmerby Stadshotell som ska ansvara för höstmarknaden i Vimmerby från 2024 till 2026. Foto: Ossian Mathiasson

Höstmarknaden ska lyfta med nysignerat treårsavtal: "Sätter Vimmerby på kartan"

Efter en lyckad första upplaga väljer Vimmerby Stadshotell och Guldkant att teckna avtal med Vimmerby kommun för höstmarknaden för tre år framåt. 
– Det ska vara en trevlig lördag där man käkar och dricker gott och umgås, säger Martina Andersson. 

Annons:

Vimmerby kommuns utvecklingschef Egon Karlsson tecknade under onsdagen avtal med Guldkant och Vimmerby Stadshotell avseende höstmarknaden för 2024, 2025 och 2026.

Det innebär att 2023 års arrangörer fortsätter i ytterligare tre år. 

– Det kommer inte bli exakt som det var förra året. Vi kommer göra om, göra det bättre och göra det mer planerat. Vi är öppna för att fler restauranger är med under dagen och kvällen. I vilken konstellation och hur vet vi inte riktigt än. I övrigt kommer det bli ett liknande event med underhållning och föreningslivet, säger Martina Andersson, hotellchef på Vimmerby Stadshotell. 

Inte samtidigt som Vimmerby Berättar

Arrangörerna kommer inte lägga upp marknadsbiten på samma sätt som i fjol.

– Alla detaljer är inte satta, men vi kommer fokusera mer på lokala matproducenter och har fått mycket feedback från folk som pratar om bondens torg. Det var något som många uppskattade och tyckte var bra, säger Martina Andersson.

Årets höstmarknad arrangeras sista lördagen i september och det blir inget samarrangemang med litteraturfestivalen Vimmerby Berättar. 

– Vi kör vårt koncept och är duktiga på det vi gör, säger Martina Andersson. 

– Det hade inte skadat oss om höstmarknaden var samtidigt som Vimmerby Berättar, men vi ser inga problem med att det inte är samtidigt. På det här sättet händer det fler saker under längre tid, säger Henrik Hemmingsson, restaurangchef på Guldkant, och fortsätter: 

– Vi kommer driva konceptet i tre år framöver. Det kommer finnas utrymme för andra restauranger eller andra som driver något med anknytning till mat och dryck, säger Henrik Hemmingsson. 

"Mer tid till att planera"

Det var med kort varsel som Guldkant och Stadshotellet bestämde sig för att arrangera höstmarknaden i fjol. Nu finns det mer tid för planering. 

– Det blev en snabb variant förra året. Nu känner vi att vi har mer tid till att planera, sätta mer struktur och få ihop helheten bättre. Det är kul att göra det tillsammans med Guldkant och kommunen. Det är egentligen två konkurrenter som går ihop och gör det till en grej för Vimmerby, säger Martina Andersson. 

– Var man är någon annanstans är restaurangfolket kollegor på ett annat sätt än vad det är här. Jag tycker att det är ett steg i rätt riktning om att vi gör det tillsammans, säger Henrik Hemmingsson. 

Kontraktet signerades i dag och nu ska arrangörerna sätta om upplägget i sina respektive organisationer och i restaurangnätverket. 

– Nu drar jobbet igång mer aktivt. VI har möte med restaurangnätverket på tisdag och då ska vi presentera upplägget och involvera restaurangerna som vill vara med, säger Martina Andersson. 

Guldkant och Stadshotellet ska vara färdiga med planen för höstmarknaden innan högsäsongen drar igång efter midsommar. 

– Juni, juli och augusti går fort. Står man där med en månad kvar blir det tajt. Vi kommer vilja ha satt helhetskonceptet innan midsommar, säger Henrik Hemmingsson.

Martina Andersson ser positivt på att kontraktet är skrivet på tre år. 

– Vi kan tänka lite mer långsiktigt och vet att vi har tre år där vi kommer kunna skruva på saker, utvärdera och göra saker ännu bättre. 

"Sätter Vimmerby på kartan"

Frågan om att ta ett helhetsgrepp för kringaktiviteterna har ställts till en förening i Vimmerby kommun. 

– Vi tycker att det är viktigt att föreningslivet är med och det behöver inte vara idrottsföreningar. Det finns massor av föreningar i Vimmerby som kan må gott av det få visa upp sig eller vara med på olika aktiviteter, säger Martina Andersson. 

Vimmerby kommuns utvecklingschef Egon Karlsson är nöjd med överenskommelsen. 

– Traditionella marknader har gått i stå. Drivkraften och arrangörskapet som ni har är inget som vi själva på kommunen har. Det är bra att nya tankar och idéer har en chans att utveckla konceptet. Har man folk som är proffs och har nätverket är det lättare att få till det riktigt bra. Det här är starten på något nytt, stort och bra. Vi kommer sätta Vimmerby på kartan, säger Egon Karlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt