Annons:

Skolchefen summerar träffarna om småskolorna:

Skolchefen Ola Karlsson under mötet med vårdnadshavarna i Tuna. Foto: Stefan Härnström

Skolchefen summerar träffarna om småskolorna: "Upplever en oro"

Överlag har det varit samtal med en god ton och ett bra klimat. Så summerar skolchefen Ola Karlsson träffarna om småskolorna i Tuna, Djursdala, Gullringen och Rumskulla.
– Många upplever en oro och det manifesteras i vad man säger, menar Ola Karlsson.

Annons:

Under två veckors tid har tre tjänstemän besökt de fyra minsta skolorna och förskolorna i kommunen. Det är förvaltningschefen Ola Karlsson, grundskolechefen Caroline Ålund och förskolechefen Ewa Johansson som besökt Tuna, Djursdala, Gullringen och Rumskulla.

– Det samlade intrycket är givetvis att skolan och förskolan betyder mycket för de vårdnadshavare vi träffat. Vi har inte träffat alla, men det är därför vi ger möjlighet att komplettera synpunkter digitalt i efterhand. Av dem vi träffat håller man förskolan och skolan högt. Mycket är utifrån barnens perspektiv och hur de blir påverkade och hur det eventuellt skulle påverka orten som man bor i. Det har varit tydligt på alla orter och jag har full förståelse och respekt för att det leder fram till de här känslorna, säger Ola Karlsson.

Han är glad över att de fyra mötena blev av.

– Det är bra att vi har kunnat genomföra det och är tacksam mot vårdnadshavarna som dök upp. Det här är en viktig del i beslutsunderlaget och konsekvensutredningen. Det är jätteviktigt och för att kunna få det bygger på att vårdnadshavarna deltar och är engagerade. Det finns ett starkt engagemang och det är vi glada och tacksamma för. 

Har det varit bra möten med bra ton?

– Det tycker jag. Många upplever en oro och det manifesteras i vad man säger, men överlag har det varit en god ton med bra klimat.

Ska vara framme för politiken i december

Tjänstemännens arbete fortsätter nu och ort för ort ska sammanställas och bedömas i utredningen, som är tänkt att läggas fram för politiken i mitten av december. 

– Vi är mitt inne i processen nu. Vi fick uppdraget i slutet av maj och arbetet påbörjades efter sommaren kan man säga. Vi hade påbörjat utredningen innan de här dialogmötena och nu ska vi sammanställa det och lägga till det sista. Vi hoppas hinna färdigt till december och det tror jag att vi gör. 

Kan du säga något om hur sannolikt det är att förslaget kommer vara att lägga ned skolor eller förskolor?

– Nej, det kan jag inte göra. 

HÄR kan du läsa hur en förälder i Rumskulla såg på det fjärde och sista mötet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt