Annons:

Politikerna kan inte säga om det finns någon smärtgräns kring hallen

Lars Johansson (V) vill inte säga om det finns någon smärtgräns för kommunen. Bilden är ett montage.

Politikerna kan inte säga om det finns någon smärtgräns kring hallen

Vad kostnaden för att göra anpassningarna till en hockeyallsvensk hall i Vimmerby ligger på är fortfarande oklart. Politikerna kan inte heller säga om det finns någon ekonomisk smärtgräns.
– Vår ingång är att vi måste lösa det som måste lösas, säger Lars Johansson (V), ordförande i kultur- och fritidsutskottet.

Annons:

Vimmerby Hockey har tagit steget upp i Hockeyallsvenskan. Allt är förstås inte guld och gröna skogar för det. Vissa saker kräver nu ombyggnationer och anpassningar i ishallen för att nå upp till de krav som ställs. 

Hur mycket pengar det handlar om vill fastighetschefen Torbjörn Bergström inte spekulera kring. HÄR kan du läsa mer om det. 

De tre ledande politikerna kan inte heller uttala sig om någon eventuell smärtgräns och vad den i sådana fall ligger på. 

– Vår ingång är att vi måste lösa det som måste lösas. Det är ingången, men vi har ingen prislapp ännu och vi måste ha den först. Sedan blir det ett resonemang med föreningen också, men vi vet inte särskilt mycket mer än vi visste förra veckan, säger Lars Johansson (V), ordförande i kultur- och fritidsutskottet. 

Finns det någon smärtgräns?

– Det går inte att säga. Det får vi ta ställning till när vi ser förslaget.

Någon smärtgräns måste väl finnas?

– Nej, jag tycker inte det i dagsläget. Det handlar inte bara om summan heller, utan vilka typer av åtgärder som krävs. Någonstans kan det handla om att det är helt orimliga krav från tv-produktionen, men där är vi inte nu.

Tidsaspekten blir utmanande

Lars Johansson anser att tidsaspekten kan bli en ännu större nöt att knäcka. 

– Det är kanske ännu värre än ekonomin, men vi kommer göra allt vi kan för att lösa det. Vecka 29 ska isen var spolad och då får det inte vara byggdamm i ishallen. Det gäller att pusha på och stöta på, så att det här kan komma upp på bordet. 

Kan det vara där redan nästa vecka?

– Vi hoppas att det kan vara det så snart som möjligt. Det som är problemet är tv-sändningarna och alla de krav det medför. Med förbundet och ligan har vi en bra dialog och de var här tidigt, men jag vet att vi försöker få hit TV4. Dialogen med dem står och stampar och de verkar inte så heta på bollen. Det är väldigt frustrerande för vi måste vara överens med dem. Vi kan inte famla i blindo. 

"Ingen motsättning"

Helen Nilsson (S), ordförande i kommunstyrelsen, säger att kommunens ambition och vilja är att lösa den här frågan. 

– Än så länge tänker vi att det ska gå bra. Sedan får vi ha en dialog med klubben om att man behöver ta in allt man kan som kan bidra till ekonomin. 

Är er upplevelse att det finns en splittring mellan personer som tycker det här är helt givet eller helt idiotiskt?

– Vi upplever att det finns en slags samstämmighet att göra det som måste göras. Sedan kan inte allt som önskas göra, men att nå upp till basnivån på de krav som finns, säger Jacob Käll (C).

– Vi upplever ingen motsättning. Givetvis finns det en del som inte bryr sig om hockeyn, men överlag tycker många att det är helt fantastiskt hur klubben med relativt små medel tagit sig upp och något vi är jättestolta över, säger Helen Nilsson (S).

Vill undvika vissa hålor

Genom åren har kommunen upprepade tillfällen inte mäktat med allt som funnits i investeringen. Kanske kan det vara en väg framåt för att finna medel till det som behöver göras.

– Samtidigt bantade vi många investeringar inför det här året, men det är klart vi behöver se över det, säger Helen Nilsson.

– Det hoppas jag att man redan gjort, för det kan vara en första lösning. Men vi har inte fått någon rapport till politiken ännu. Vi har ingen annan inställning och kommunen vill inte sätta käppar i hjulet, men det kommer bli svårt. Kommunen kan inte ensamt göra stora insatser, säger Lars Johansson. 

I Västervik har den så kallade "Hyllan-affären" varit en följetong. Kommunen gick bland annat in och köpte den för miljonbelopp av VIK för ett antal år sedan.

– Vi har inte diskuterat några sådana lösningar och vill absolut göra det här så rent som möjligt. Våra tjänstemän har mycket kontakt med andra klubbar och vi vill undvika att hamna i hålor som andra fallit i. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt