Annons:

BILDEXTRA: Social samvaro och motion på seniorernas trivsamma danskväll

SPF Seniorerna Vimmerby anordnade en trivsam danskväll för seniorerna i Folkets Park förra fredagen. 
– Det blev en lyckad kväll med social samvaro, dans och motion, säger Sven Magnusson från SPF Seniorernas danskommitté. 

Annons:

134 seniorer träffades för en trevlig danskväll i Folkets Park i Vimmerby förra fredagen. Lokalen fylldes i god tid av gäster som ville avnjuta dansvänlig musik från Tång & Co, en orkesterduo från Trollhättan, social samvaro, skratt och gemenskap. 

– De flesta av besökarna tar dansbanan i besittning så fort musiken börjar spela. Att gästerna trivs hörs på sorlet mellan danslåtarna och den sociala biten är nog lika viktig som dansen. Man behöver inte alls vara så dansant utan man kan komma för att få en fin musikupplevelse till orkestern, säger Sven Magnusson från arrangörsföreningen SPF Seniorerna Vimmerby. 

"Viktigt med den sociala biten"

SPF Seniorerna Vimmerby anordnar tolv danser varje år, fjärde fredagen i månaden, och de som gillar att dansa kan varje fredag besöka andra föreningars danskvällar i närområdet. 

Inger och Roland Nilsson från Pelarne, Gunilla Jerpenius från Ishult och Tomas Andersson från Tyllinge utanför Överum var fyra av besökarna på danskvällen i Vimmerby. 

– Det är nyttigt för både kropp och själ att dansa, säger Inger Nilsson, som anordnar danser tillsammans med Roland i Mariannelund. 

– Det är också viktigt med den sociala biten och att man skaffar sig nya kontakter. Det är härligt att dansa. Jag rör inte på mig så mycket utan jag sitter jämt i vävstolen, säger Gunilla Jerpenius. 

Tomas Andersson anordnar danser i Tyllinge utanför Överum. 

– Jag körde igång i Tyllinge för ett år sedan. Till att börja med kom det folk som bara ville prata och fika och när vi hade en orkester kom det otroligt mycket folk. Vi har fått mycket positiv feedback och då kan man inte sluta upp, säger Tomas Andersson.

"Går fort när alla trivs"

Gästerna dansade i två omgångar, en och en halv timme per omgång, och blev bjudna på smörgåsar och pepparkaka till det medhavda kaffet under pausen. 

– Kvällen går fort när alla trivs. Orkestern glömde nästan att de skulle sluta spela och fick därför några extra minuters dans. Vi hoppas att fler pensionärer tar tillfället i akt att besöka våra danser. Det är social samvaro och man får bättre motion under gemytliga former. Hälsan påverkas positivt och det ger ett allmänt bättre mående, säger Sven Magnusson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt