Annons:

Arlaböndernas glädje – nu får de bättre betalt för sin mjölkproduktion

För andra månaden i rad höjs priset som mjölkbönderna får för mjölken. Foto: MostPhotos

Arlaböndernas glädje – nu får de bättre betalt för sin mjölkproduktion

Det nya året inleds med en markant höjning av mjölkpriset till Arlabönderna. Från årsskiftet höjs kilopriset för både konventionell och ekologisk mjölk med cirka 35 öre.

Annons:

För andra månaden i rad höjs mjölkpriset som Arlabönderna får betalt för sin mjölkDen konventionella mjölken går upp med 35,2 öre och ekomjölken med 35,0 öre. Efter höjningen blir det så kallade a contopriset för konventionell mjölk 483,5 öre per kilo och 550,5 öre per kilo för ekologisk.

Arlas Sverige-vd Cecilia Kocken betonar vikten av att bönderna får betalt för sitt arbete.

”Sommarens extremväder med torka och blöta om vartannat, tillsammans med rekordsnabba räntehöjningar och ett allmänt högt kostnadsläge har satt djupa ekonomiska spår ute på landets mjölkgårdar. Därför är det viktigt och bra att vi kan höja mjölkpriset till våra ägare i januari”, säger Cecilia Kocken i ett pressmeddelande. 

"Val i butikshyllan har stor betydelse"

Svenska mjölkbönder har gjort investeringar i djuromsorg och hållbarhet de senaste åren och behovet av miljö- och klimatanpassning kommer knappast minska framöver.

”Miljö- och klimatarbete kostar pengar och konsumenternas val i butikshyllan har stor betydelse. Det bästa sättet att stötta Sveriges lantbrukare och samtidigt bidra i omställningen mot en mer hållbar livsmedelsproduktion är att välja produkter från bondeägda kooperativ som Arla”, säger Cecilia Kocken. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt