Annons:

Mjölkpriset till Arlas bönder blir oförändrat i februari

I februari blir priset som Arlas leverantörer får för sin mjölk oförändrad och det gäller både konventionell och ekologisk mjölk. Foto: MostPhotos

Mjölkpriset till Arlas bönder blir oförändrat i februari

Efter två raka höjningar gör mejeriproducenten Arla inga ändringar av mjölkpriset till bönderna för kommande månad. 

Annons:

Arla höjde i januari kliopriset för både ekologisk och konventionell mjölk till bönderna med 35 öre. Efter denna kraftiga höjning låter Arla priset ligga stilla under februari. 

Det betyder att det så kallade a contopriset i februari blir 483,5 öre per kilo för konventionell mjölk och 550,5 öre per kilo för ekologisk.

Arla lyfter i ett pressmeddelande problemet med att fler konsumenter söker efter billigare alternativ, vilket leder till att svenska får sämre betalt. Extremväder, rekordhöga räntor och hållbarhetsarbetet på gårdarna gör att maten blir dyrare att producera.

Det kan hota tillgången på inhemska livsmedel framöver. 

”Det bästa du som konsument kan göra för att stötta svenska bönder, stärka Sveriges livsmedelsberedskap och samtidigt bidra i omställningen för en mer hållbar produktion av mat är att aktivt välja produkter från bondeägda företag som Arla”, säger Cecilia Kocken, vd för Arla Sverige, i ett pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt