Annons:

Mer i plånboken för Arlabönderna – tack vare valutaeffekten

Mjölkpriset är oförändrat i april. Foto: MostPhotos

Mer i plånboken för Arlabönderna – tack vare valutaeffekten

Priset som mjölkbönderna får för sin mjölk blir oförändrat i april. Men de svenska Arlabönderna får dock drygt tre öre extra på grund av valutaeffekten.

Annons:

Mjölkpriset till Arlabönderna ligger kvar på samma nivåer som i mars både för konventionell och ekologisk mjölk. Den kvartalsvisa valutajusteringen gör att de svenska bönderna får 3,2 öre mer per kilo mjölk.

Det så kallade a contopriset i april blir 497,8 öre per kilo för konventionell mjölk och 564,8 öre per kilo för den ekologiska motsvarigheten.

Cecilia Kocken, vd för Arla Sverige, har en uppmaning till konsumenterna.

– Det bästa sättet att förbereda Sverige för en rejäl kris är att öka lönsamheten i lantbruket. Våra val i butikshyllan är viktigare än någonsin. Vill vi ha en svensk mat i en krissituation måste vi välja svenskt också när läget är stabilare. Så här inför påsk vill jag därför skicka med en uppmaning till dig som konsument. Välj produkter från bondeägda företag som Arla nästa gång du handlar. Det gynnar inte bara vår krisberedskap. Du bidrar också till biologisk mångfald, tusentals jobbtillfällen och ett ännu mer hållbart lantbruk.

Det som påverkar mjölkprisets utveckling är att de globala mjölkvolymerna är något lägre före de säsongsmässiga ökningarna, att dagligvaruhandeln fortsätter att återhämta sig och att industrimarknaderna är stabila. 

Arla har cirka 2 000 mjölkbönder i Sverige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt