Annons:

  • Nu läggs kända lokalen ut till försäljning – här är prislappen

    Jimmy Alexandersson och Thomas Karlsson vid Sveasalen i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

  • Nu läggs kända lokalen ut till försäljning – här är prislappen

    Någon gång under våren hoppas Jimmy Alexandersson och Thomas Karlsson att Sveasalen kan ha blivit såld.

  • Nu läggs kända lokalen ut till försäljning – här är prislappen

    Sveasalen byggdes redan 1903.

Nu läggs kända lokalen ut till försäljning – här är prislappen

Sveasalen byggdes redan 1903. Nu, 120 år senare, ska IOGT-NTO sälja hela lokalen. Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har fått uppdraget och utgångspriset är satt till 1,8 miljoner kronor. 

Annons:

Det var i slutet av november som vår tidning kunde berätta att IOGT-NTO:s förening i Vimmerby avsåg att sälja föreningens lokal Sveasalen. 

Bakgrunden är ett minskat antal medlemmar som orkar engagera sig. 

Sveasalen är en väldigt känd lokal i centrala Vimmerby och stod färdigbyggd 1903. Det är alltså drygt 120 år sedan. Lokalen har hela tiden ägts av föreningen, som gjorde en stor tillbyggnad i slutet av 70-talet. 

Tomten är på 680 kvadratmeter och själva huset tar upp den största biten. Nu står det klart att Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får uppdraget att sälja lokalen och utgångspriset är satt till 1,8 miljoner kronor. 

– Det har inte blivit klart förrän nu, men det kommer att läggas ut under dagen. Länsförsäkringar har gjort en värdering och då landade man på 1,8 miljoner, säger Thomas Karlsson. 

Vad vet ni om intresset?

– Vi har fått lite frågor om det, men vi vet inget ännu. Vi får se nu när det hettar till. Man vet ju aldrig riktigt förrän det bränner till om intresset är genuint. 

Hoppas ha lokalen såld under våren

Under onsdagen håller Thomas Karlsson och Jimmy Alexandersson på att röja upp i lokalen. 

– Det känns helt okej att det ska säljas. Jag är lite nostalgisk och tänker tillbaka på när vi byggde om lokalen, men det är ett bra tag sedan. Nu är det bara en belastning för oss. Vi kommer bara hit och städar, och känner oss endast som vaktmästare. Det blir man inte så upphetsad av. 

Båda två håller på att städa ur jalusiskåp och hoppas att det mesta ska komma till användning för någon annan. 

– Det är jättefina jalusiskåp här och det kostar nog fyra till femtusen kronor styck mellan tummen och pekfingret. Det finns mycket stolar och bord också, så det vore synd om vi fick slänga det mesta på soptippen. Vi får väl säga att här har Astrid Lindgren suttit, säger Thomas Karlsson och skrattar. 

När hoppas ni att lokalen kan vara såld?

– Någon gång under våren. Vi tror väl på april kanske. Det beror på hur intresset ser ut och hur mycket som behöver röjas. Det är många vrår här som behöver tömmas, säger Jimmy Alexandersson. 

Föreningen lever vidare

Under slutet av förra året var det även på tapeten att lägga ned föreningen. Där finns inget nytt att rapportera. 

– Vi kör på så länge och behöver få lokalen såld först, sedan får vi se hur det bli. Vi har årsmöte i februari, men redan då är nog inte lokalen såld, säger Thomas Karlsson. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt