Annons:

Välkända fastighetsägaren om Sveasalen:

Anders Fransson är ny ägare till Sveasalen i Vimmerby. Bilden är ett montage. Foto: Simon Henriksson

Välkända fastighetsägaren om Sveasalen: "Hoppas kunna förädla det"

Fastighetsägaren Anders Fransson köper genom sitt bolag Sveasalen i Vimmerby. IOGT-NTO säljer samtidigt sin lokal efter 120 år.
– Framför allt gör vi det för att det är en bra fastighet centralt i Vimmerby, säger han.

Annons:

Sveasalen i Vimmerby är nu såld, vilket Dagens Vimmerby kunde berätta tidigare på fredagen. Köpare till ett pris av 1 850 000 kronor är den välkände fastighetsägaren Anders Fransson.

– Framför allt gör vi det för att det är en bra fastighet centralt i Vimmerby. Det är en robust och kul fastighet, där det går att göra lite allt möjligt. Det går att utveckla det till något bra och förädla det vidare jämfört med tidigare ägare, som kanske inte riktigt hade samma möjligheter för att uttrycka mig diplomatiskt, säger Anders Fransson.

Hur länge har ni sneglat på Sveasalen?

– Det här har gått rätt fort. Det var först när det kom ut som vi blev intresserade. Vi hade ju inga tankar på att den skulle komma ut på marknaden. 

Tar över 1 maj

Fastighetsägaren äger redan en del fastigheter i närheten av Sveasalen.

– Det är alltid intressant med centrala fastigheter i den här branschen. Det kvittar vilken kommun det gäller, centrala fastigheter är mest intressant. 

Övertagandet sker den 1 maj och ännu är inte alla planer på pränt.

– Tankarna börjar snurra lite direkt, men vi ska fräscha upp det och vidareutveckla det. Jag har aldrig varit inne i lokalen tidigare, men jag blev väldigt imponerad. Det är en fin lokal och en kul grej att kunna köpa den och ge allmänheten mer tillgång till den. 

Men att det fortsatt skulle vara en form av samlingslokal var rätt givet. Tankarna på att bygga om det till bostäder har inte alls funnits.

– Hela planen kanske inte är helt färdig till 1 maj redan, men vår tanke är att det aldrig ska stå stilla utan det ska utvecklas hela tiden. Det finns massa smådetaljer att göra med skyltar och så vidare. Vi ser att man kan använda den till kalas på olika sätt och vad man nu vill. Det finns alla möjligheter med kök och så i lokal. Jag visste ine att det såg ut så riktigt, så det var en trevlig överraskning. 

Ska se över hyresnivån

De befintliga hyresgästerna ska också få vara kvar, säger Anders Fransson.

– Det ska inte hända något, utan man får fortsatt hyra av oss. Vi har en förhoppning om att kunna utöka uthyrningen och hitta på lite andra saker, men först måste vi uppdatera lokalen. Det finns lite man kan förädla och göra bättre. 

Går det att säga något om hyresnivån?

– Den kommer vi titta på direkt. Vi måste se över om det är rätt priser. Det har funnits en prislista och vi måste se över om den är rätt eller fel. Vi kommer försöka utveckla uthyrningstekniken också med låssystem och appar, så man inte behöver springa dit med en fysisk nyckel för att öppna. 

Det är VBO Fastighets AB som kommer sköta om lokalen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt