Annons:

Natalie vill få igång rörelse för föräldrar och barn – flera nya kurser på Kulturskolan

Natalie Skarhed Frisk vill få gå igång rörelse för föräldrar och barn och kommer hålla i flera nya kurser på Kulturskolan. Foto: Privat

Natalie vill få igång rörelse för föräldrar och barn – flera nya kurser på Kulturskolan

Under våren kommer Natalie Skarhed Frisk, 27, att dra igång fyra nya kurser på Kulturskolan. Bland annat handlar det om att få till fysisk aktivitet för både föräldrar och barn.
– Det är ett komplement till mammaträningen och öppna förskolan, säger hon.

Annons:

Det är full fart som gäller för Natalie Skarhed Frisk, som själv nyligen blev mamma till lille Ebbe. Hon drar nu igång hela fyra kurser på fredagar på Kulturskolan med start redan den 26 januari. 

– Fredagar har varit en ganska tom dag, så då kände jag att det kunde vara bra att fylla. Två av grejerna är koncept som redan finns. Det ena är en dansmix för barn födda 2017 och 2018. Det finns redan en sådan grupp, men det finns utrymme för en till, säger hon och fortsätter:

– Sedan har vi på tisdagar en lunchbalett. Nu blir det en lunchjazz på fredagar. Jag gillar själv när det är peppigt och fartigt och det kommer vara temat i alla klasser jag har. Jazzdansen blir så klart mer fartfylld än barndansen. 

"Ser det som ett komplement"

Utöver det här blir det två helt nya koncept på Kulturskolan. En kallas för "Rörelse Tillsammans". 

– Det är som det låter, vuxna och barn som gör en fysisk aktivitet tillsammans. Jag är själv nybliven förälder och vet hur svårt det är att få till fysisk aktivtet. Man prioriterar sin egen fysiska form i andra hand, men det behöver inte vara antingen eller. Den bästa aktiviteten är den man gör tillsammans med barnen, för det kommer man komma ihåg. Konceptet vuxen och barn som gör något finns redan på Kulturskolan, men inte i form av rörelse, säger hon. 

Hon säger att det här inte är någon konkurrerande verksamhet till exempelvis den mammaträning som finns. 

– Det riktar sig till mammor och det här ska inte vara istället för det. Jag ser det som ett komplement till både öppna förskolan och mammaträningen. Det är helt enkelt för alla föräldrar som är hemma och vill sysselsätta sig själva. 

Hur ser åldersspannet ut?

– Vi har inte satt någon åldersgräns, men det ligger på fredagseftermiddagen och det är väl en naturlig följd att man inte plockar sina barn från skolan för det här. Men är det studiedagar och annat får man givetvis ta med sig det äldre barnet också. Tanken är väl sex år och nedåt och det är för både mammor och pappor.

"Modernt och trendigt"

Den sista kursen är träningsformen barre, som slagit igenom stort på sistone. 

– Det är ganska modernt och trendigt. Det är funktionell träning inspirerad från balett, pilates och yoga. Det har inte funnits på Kulturskolan tidigare, men det är en pedagog här som undervisar i det på annan ort. 

Natalie Skarhed Frisk är noga med att poängtera att det här inte görs för att konkurrera med befintliga verksamheter.

– Exempelvis mammaträningen är jättebra och jag är ingen mammatränare. Det här handlar bara om fysisk aktivtet och att det ska vara lätt att kunna ta med sig barnet. Det här blir ett ställe där man vet att man får ta med sig barnet och det ska vara en öppen atmosfär, där man hjälps åt. Ibland kanske det blir ett rent fyspass för vuxna, men där barnet ändå med. Då kanske jag aktiverar dem med dans eller hinderbana. Det kommer vara olika. Innan föräldrarna kommer vet jag ju inte hur gamla barnen är, men när jag vet det så kommer jag kunna rikta det lite mer. 

Redan den 26 januari är det dags för de första fredagskurserna.

– Man får gärna testa utan att anmäla sig. Det är förstås jättebra om man anmäler sig, men annars dyker man upp, testar och känner lite på det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt