Annons:

  • Så många vill bli kulturskolechef i Vimmerby – dessa går man vidare med

    Kulturskolan i Vimmerby ska få en ny chef. 28 har sökt och kommunen går nu vidare med fyra stycken. Foto: Arkivbild

  • Så många vill bli kulturskolechef i Vimmerby – dessa går man vidare med

    Egon Karlsson är utvecklingschef.

Så många vill bli kulturskolechef i Vimmerby – dessa går man vidare med

Ansökningstiden för att bli ny chef för Kulturskolan i Vimmerby har gått ut. Totalt sökte 28 personer tjänsten och kommunen går nu vidare med fyra stycken.
– Det har varit bra nivå på ansökningarna, säger utvecklingschefen Egon Karlsson.

Annons:

Det var i början av januari som Jennie Leander Lilja sa upp sig från tjänsten som chef för Kulturskolan i Vimmerby. En ny tjänst på folkhögskolan väntar för henne.

Rätt omgående gick kommunen ut och sökte en ny chef. Nu har ansökningstiden gått ut och intresset för att bli kulturskolechef i Vimmerby har varit stort. 

– Totalt har det varit 28 sökanden till jobbet och det har varit bra nivå på dem. Vi har sökt en duktig ledare med kulturprofil och erfarenhet från pedagogik, säger utvecklingschefen Egon Karlsson.

Nu har man valt att gå vidare med fyra sökande. Tre av dem anses vara lokala medan den fjärde kommer från Västergötland.

– Några har jobbat som kulturskolechefer i andra kommuner tidigare, berättar Egon Karlsson.

Hälften män, hälften kvinnor

Av de fyra som är kvar är två kvinnor och två män. 

– Det är inget vi har fokuserat på, utan det vi har tittat efter är rätt person och rätt kompetens. Det är många dugliga som har sökt, så det har varit svårt att välja. 

Hur viktigt är det med lokal prägel?

– Det är inget vi har värderat så. Det viktiga är att man har goda ledaregenskaper och intresse för verksamheten samt utbildning inom kultur och de konstarter vi utbildar i. Har man de egenskaperna så spelar det lokala ingen större roll. 

Är det någon av de fyra som är anställda på Kulturskolan i dag?

– Det är ingen som har en fast tjänst. 

Intervjuer stundar

Nu väntar intervjuer under denna och nästa vecka. 

– Utifrån det blir det sedan en avstämning nästa fredag och därefter är tanken att gå vidare med två stycken som får träffa de fackliga representanterna. 

När hoppas du kunna presentera en ny chef?

– Om tre veckor. Jag vill inte vila på hanen. 

Under tiden har Egon Karlsson själv valt att gå in som interim chef för Kulturskolan. 

– Det är dels för att själv lära mig den verksamheten bättre och kunna ge den nya chefen en bättre chans att bli upplärd och kunna stötta upp. Det har med ekonomi att göra också. Att hyra in en extern person hade tärt på ekonomin.

"Ingen faktor"

Exakt när den nya chefen kan börja hänger på vem av de fyra som väljs ut och hur dennes nuvarande arbetssituation ser ut. 

– Någon har säkert tre månader och någon har en mer fri roll med egen verksamhet och sådär. Då kanske man kan komma loss snabbare, men det är svårt att säga och ingen viktig faktor heller. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt