Annons:

Så går projektet Wennebjörke Park – då kan det vara fullt utvecklat

Karin Anderssons stora projekt Wennebjörke Park har inte haft någon lätt start med pandemi, lågkonjunktur och höjda räntor. Men hon tror fortsatt mycket på projektet. Foto: Privat

Så går projektet Wennebjörke Park – då kan det vara fullt utvecklat

Karin Andersson berättade om projektet redan 2019. Men mycket har hänt i världen efter det. Hur går det egentligen med satsningen på Wennebjörke Park?
– Vi har alltid sett det här som ett långtidsprojekt, säger hon.

Annons:

I december 2019 berättade Dagens Vimmerby för första gången om projektet. Vennebjörke, med sluttning ned mot sjön Krön, är förmodligen en av kommunens allra vackraste platser. 

Efter att Willy Andersson gick bort 2016 tog dottern Karin Andersson över gården Wennebjörke och hon bestämde sig för att ta det stora bostadsprojektet i mål. 

Totalt handlade det om åtta villatomter i området strax norr om Kröngården. Mycket har hänt i världen sedan Karin Andersson bestämde sig för att gå vidare med projektet. Hittills har två tomter sålts. 

– Tomterna är sålda till köpare som älskar platsen och det sjönära läget mitt i naturen, men ändå bara drygt fem minuter från Vimmerby. Vi har alltid sett det här som ett långtidsprojekt. Självklart har det påverkats av räntor, inflation och omvärldshändelser, men det påverkar inte vår ambition. Det viktigaste är att det blir bra och rätt och vi vet att intresset för området är stort, säger Karin Andersson. 

Jobbar med husföretaget

Hon jobbar tillsammans med sin farbrbro Tommy Melvinsson och Per Ansgarius i projektet. 

– Per är den som står för utveckling och han sitter även med i samfälligheten. Det är vi tacksamma för. Tillsammans utvecklar vi Wennebjörke Park lite varje år och de som köpt tomter har redan sett en värdeökning. 

Sedan en tid tillbaka marknadsför Karin Andersson projektet tillsammans med Willa Nordic.

– Jag har varit i kontakt med flera husföretag men fastnade för Willa Nordic, som jag tycker gör väldigt vackra objekt. Speciellt deras "New England" som skulle smälta in fint här. Wennebjörke Park är också exponerat på deras hemsida och Willa Nordic är även med på Wennebjörke Gårds hemsida. Det är den exponeringen vi har för tillfället. Det finns även vidare planer för sommaren 2024 som vi får återkomma till.

Kan vara klart inom en tioårsperiod

Någon panik över att sex av åtta tomter är osålda känner Karin Andersson verkligen inte. 

– Wennebjörke Park är ett generationsprojekt jag tagit över efter min pappa. Det är ett projekt som ligger mig särskilt varmt om hjärtat eftersom jag själv är uppvuxen i Vennebjörke och känner mycket starkt för bygden. Visionen för Wennebjörke Park är ett med tiden levande område, vackra byggnader i den unika och trivsamma miljön som smälter väl in utefter sjön Krön. Jag hoppas på att rätt köpare med samma passion för närområdet ska attraheras av projektet. Det är det viktigaste. 

När tror du att alla tomter kan vara sålda?

– Jag hoppas och tror att området kan vara fullt utvecklat inom en tioårsperiod. Men med positiva konjunktursvängningar och "ekonomiskt ljusare tider" kan det gå fortare, säger Karin Andersson. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt