Annons:

  • Nya tomter släpps på Vimmerbys vackraste plats

    Här släpps snart åtta villatomter ut på marknaden. Bakom projektet står Wennebjörke Gård med Karin Andersson i spetsen. Foto: Privat

  • Nya tomter släpps på Vimmerbys vackraste plats
  • Nya tomter släpps på Vimmerbys vackraste plats
  • Nya tomter släpps på Vimmerbys vackraste plats

    Karin Andersson. Foto: Privat

Nya tomter släpps på Vimmerbys vackraste plats

Att Vennebjörke är det finaste Vimmerby har att erbjuda är nog de flesta överens om. Nu blir den lilla byn tillgänglig för fler. Åtta helt nya villatomter skapas i bästa läge vid sjön.
– Det känns jättekul att göra något som är bra för vår stad och närområdet, säger Karin Andersson.

Annons:

Efter två långa raksträckor i tät skog spricker landskapet upp strax norr om Vimmerby. Med sluttning ned mot sjön Krön ligger den lilla byn Vennebjörke på kommunens förmodligen vackraste plats.

I området varvas sommarstugor med villor, lantbruk och så förstås den stora gård som Willy Andersson och Ann-Charlotte Forsberg Andersson byggt upp. Efter Willys bortgång för tre år sedan drivs gården av parets dotter Karin Andersson och det är hon som är på väg att dra bostadsprojektet i mål.

– Min pappa började det projektet, sedan lades det på is när han gick bort. När jag tog över gården efter honom tog jag upp det igen och jag har jobbat på det i lite mer än ett år. Nu är vi nästan klara för att gå ut med det på marknaden. Vi har fått igenom detaljplanen och kan snart gå ut med tomterna till försäljning, berättar hon. 

 "Fin möjlighet att bygga sitt drömhus"

Totalt blir det åtta villatomter i ett område strax norr om Kröngården.

– Under tiden som vi arbetat med det här har det varit bostadsbrist i Vimmerby och det är jättekul att göra något som är bra för vår stad och närområdet. Tomterna ligger väldigt fint vid Krön och det är en fin möjlighet att bygga sitt drömhus vid vattnet.

Vad tror du om intresset?

– Jag tror att det kan bli bra och att många tycker att det är härligt att leva mitt i naturen, men ändå kunna köra in till Vimmerby på tio minuter. 

"Ett väldigt fint läge" 

Just nu styckas tomterna av Lantmäteriet och intresseanmälningar börjar tas upp inom kort. Försäljningen väntas starta en bit in på det nya året. 

– Jag kan tänka mig att främst barnfamiljer och yngre par är intresserade, men även äldre som vill bo på landet.

Redan nu finns planer på fler liknande projekt.

– Vi tänker på det och har något på gång men vi får se. Vi ska ta en sak i taget. Om allt går som planerat kan vi absolut göra det i framtiden. Vennebjörke har ett väldigt fint läge och det känns roligt att fler ska få ta del av det.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt