Annons:

Lokal fårföretagare nominerad till nyinstiftat pris

Mats Farne, till höger, är nominerad till utmärkelsen årets fårföretagare.

Lokal fårföretagare nominerad till nyinstiftat pris

14 fårföretagare från olika platser i Sverige är nominerade till utmärkelsen årets fårföretagare. Mats och Anna Farne från Vennebjörke har chansen att kamma hem priset.

Annons:

Svenska fåravelsförbundet har i år instiftat en ny utmärkelse för att premiera fårföretagande på landsbygden. 

Varje distrikt har fått vara med och nominera egna kandidater och juryn består av styrelsen för svenska fåravelsförbundet och en representant från LRF Kött. 

"Väldigt hedrande"

Mats Farne, som driver lammproduktion med 600 tackar med sin sambo Anna i Vennebjörke strax utanför Vimmerby, har blivit nominerad av norra Kalmar läns fåravelsförening. 

– Det är så klart jätteroligt och väldigt hedrande. Det är väldigt många duktiga fårproducenter som är med och vi får se vem som drar det längsta strået, säger Mats Farne. 

Det finns även mjölkproduktion och uppfödning av nöt samt skogsproduktion på gården. Vid förbundets årsstämma på Öland den 18 maj kommer vinnaren utses. 

Fakta

Motiveringen: ”Mats har mycket kunskap och stor erfarenhet då han började med en liten fårbesättning redan som 14-åring. Han har samlat kunskap genom åren och ligger i framkant inom lammuppfödningens alla led. Han delar gärna med sig av sin kunskap och är tillmötesgående i stort sett när som helst på dygnet då vi fårägare behöver råd och stöd. Mats och Anna har framtidstro och driver gården på ett framgångsrikt sätt med både hjärta och hjärna".

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt